Wietse Bosmans is de zevende Belg voor Hoogerheide

Wietse Bosmans is de zevende Belg voor Hoogerheide

ava

Rudi De Bie heeft de knoop doorgehakt. Het zevende ticket is voor Wietse Bosmans die een schitterende prestatie neerzette in Nommay.

Het ging nog tussen drie rijders en de wedstrijd in Nommay was de beslissende factor aldus Rudi De Bie. Dit keer was de medaille gedraaid in de richting van Wietse Bosmans. Hij kwam als zevende over de finish en was hiermee de eerste van de drie die in aanmerking kwamen voor het laatste ticket richting Hoogerheide.

Bart Wellens kwam in Nommay niet in zijn ritme en kwam als twintigste over de finish. Ondanks zijn derde plaats op het Belgische Kampioenschap en een vireder plaats in Louisville vorig jaar heeft het de Bondscoach niet kunnen overhalen om hem mee te nemen naar Hoogerheide. Bart liet weten dat hij het een spijtige zaak vindt maar legt zich neer bij de beslissing.


Bart Aernouts liet in Nommay ook zien dat hij in goede doen was maar moest tevreden zijn met een negende plaats. Net niet genoeg om het ticket naar Hoogerheide te kunnen pakken.

De geselecteerde rijders voor België zijn : titelverdediger Sven Nys – Niels Albert – Klaas Vantornout – Kevin Pauwels – Tom Meeusen – Rob Peeters en Wietse Bosmans.  Hopelijk kan één van hen de wereldtitel naar zich toe trekken. We duimen alvast voor hen.