Winst voor Ghinio Van De Weyer en Marie Hossay in de laatste Topcompetitie Wedstrijd te Aarschot

Winst voor Ghinio Van De Weyer en Marie Hossay in de laatste Topcompetitie Wedstrijd te Aarschot

ava

Op de terreinen van Bekaf Aarschot werd de laatste proef van de topcompetitie verreden. De winst bij de junior Elites ging naar Ghinio Van De Weyer en bij de girls 15+ stond er geen maat op Marie Hossay.

In de Demerstad werd de laatste wedstrijd verreden meetellende voor de Topcompetitie. De organisatoren konden rekenen op de oktoberzon en dat gaf de wedstrijd een mooie demensie.

De cruisers girls kregen we als eersten achter het starthekke om hun finale te rijden. We kregen een zeer goede start voor Angie Van de Put maar aan het einde van de eerste lijn moest zij Bo Steurs en Lisse Herremans laten voorgaan. Vlot over de heuvels heen gingen onze cruisers dames. Maar het voordeel werd beslecht voor Bo Steurs. Lisse Herremans werd knap tweede en Angie Van de Put mocht de laatste TC wedstrijd afsluiten met een derde plaats.

Bij de cruisers – 16 jaar was het uitkijken naar jumping Jelle. Hij voelde zich goed op de omloop nabij de demer. Dennis Steemans moest alles uit de kast halen om jumping Jelle Camps bij te benen maar hij moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Jordi Govaerts.

Cruisers 17-29 jaar : het ging gelijk op bij deze heren. Een valpartij in de eerste bocht deed het deelnemersveld al met de helft verminderen maar dat deed de pret niet derven bij de koplopers. We kregen een strijd tussen Yergon Vaes en Stijn Strackx. Stijn kende het parcours als geen ander maar kon er dit keer geen voordeel uit halen want Yergon was iets sneller. De derde plaats ging alsnog naar Gordon Martin die in Aarschot verschillende keren de grond heeft gekust.

Bij de cruisers 30 jaar en ouder wou Sammy Deschepper zijn seizoen in schoonheid beeindigen. Toch moets hij rekenen houden met Koen Van Duffel, Frédérick Jeanmoye en Nico Schroyen die ook zeer goed wegkwamen bij het hekke. Maar de vogel ging vliegen nadat hij vlot de brug opfietste. Achter hem werd de kat de bel aangebonden en kregen we een mooie strijd te zien om de tweede plaats tussen Koen Van Duffel en Frédérick Jeanmoye. Nico Schroyen moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Koen Van Duffel kon in de laatste lijn nog een aanval van Frédérick afhouden wat hem de tweede plaats opleverde.

 

Bij de kleinste meisjes stond er geen maat op Maxime Breugelmans. Bijna een gans seizoen domineert zij deze klasse. Dit was niet anders in Aarschot. Van start tot finish fietste zij aan de leiding. De persoon die haar het dichtste kon benaderen was Joni Waeyenberghe. De derde plaats ging dit keer naar Nele Wotuers.

Bij de girls 7-8 jaar liet Emma Szekely haar Limburgse trui schitteren in de finale. Ze nam een goede start en vergrootte haar voorsprong zienderogen. Thuisrijdster Julie Vranken haalde alles uit de kast maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. De dere plaats was voor Billy Goossens.

Een klasse apart dat kan je wel stellen bij de regerende wereldkampioene Kjelle Poets. Aan elke wedstrijd waar ze aan deelnam, nam zij de overwinning ook mee naar huis. Dat was in Aarschot niet anders. Van start tot finish hield zij het tempo hoog en mochten haar tegenstrevers alleen maar strijden voor de dichte ereplaatsen. Diegenen die haar het dichtste konden benaderen waren Aiko Gommers die tweede werd en de derde plaats was voor Chloe Greenwood.

 

Ook bij de girls 11-12 jaaar ging het dit seizoen heel goed met Zara Vingerhoets. Ook op de track nabij de demer kende zij geen problemen. Vlot en zeer gemakkelijk kon zij deze overwinning op haar naam schrijven. Zoe Schaerlaeken kon deze wedstrijd afsluiten met een tweede plaats en derde werd Britt Baeten.

Thuisrijdster Yellisse Van den Broeck bezorgde haar supporters de overwinning. Ze kende het parcours als haar broekzak en dat resulteerde in een mooie rit in de finale. De tweede plaats ging naar Bo Van Tiggelt die de aanvallen van Celien Coppens kon weerhouden.

Ook de meisjes vanuit Zolder wilden hun seizoen op een mooie manier afslutien. Bij de girls 15+ maakten Marie Hossay en Karo Vertessen het mooie weer. Gelijkopgaand gingen ze naar het laatste stuk toe. Daar haalde Marie haar voordeel omdat ze net iets meer power in de benen had dan Karo. De derrde plaats ging naar Jone Vangoidsenhoven.

 

Bij de jongste kerels was het dit keer prijs voor Jenthe Oeyen. Hij kon Lars Bosch en Seppe Aerts van de zege houden. Lars Bosch kon voordeel houden in het laatste stuk onder de brug toe en dat leverde hem de tweede plaats op.

Ook bij de boys zeven jaar waren het de jongens vanuit Zolder die het mooie weer maakten. Mika Ooms en Dries Brouns kwamen heel goed weg aan het starthekke en kwamen zeer vlot de brug over. Dit keer was het Mika die over de beste benen beschikte in de finale en die zo zijn ouders de overwinning gunden. De derde plaats ging naar Axl Bosch.

Een spannende finale bij onze boys van acht jaar. Met vier rijders kwamen ze vlot weg aan het starthekke : Sem Boeckx – Gianni Terrijn – Axel Van den Broeck en Stef Lippens. Het was uitkijken wie er als eerste onder de brug zou komen. Het was Sem Boeckx die de winst naar zich toe haalde. De tweede plaats ging naar Gianni Terrijn en de derde plaats was voor Axle Van de Broeck.

Mike Uytterhoeven klopte Tjorven Mertens en Arne Ceuppens in de finale bij de boys negen jaar. Mike voelde zich al een ganse dag zeer goed op de track in Aarschot. Geen enkele fout makende in de finale leverde hem de eindzege op in deze finale. De tweede plaats ging naar Tjorven die zijn tegenstander Arne Ceuppens naar de derde plaats verdrong.

Wat meer strijd te zien bij de boys van tien jaar. Daar hadden we maar liefst drie kanshebbers : Jools Melis – Gilles Mathy en Jorrit Maes. Alle drie wonnen ze de drie manches en het was dus uitkijken hoe ze het er in de finale van af zouden brengen. Jools beschikte nog over de meeste power in zijn benen en dat leverde hem de winst op. De tweede plaats ging naar Gilles Mathyy en Jorrit Maes was tevreden met zijn derde plaats.

Fenne Van Winkel bezorgde BMX Peer de overwinning bij de boys 11 jaar. Hij fietste een mooie voorsprong bijéén in de eerste lijn en dat gaf hij niet meer uit handen. Achter hem kregen we een strijd tussen Wannes Magdalijns en Wannes Marien. Eerstgenoemde maakte een zeer sterke indruk op het technische gedeelte van de omloop en dat gaf hem het voordeel om naar de tweede plaats toe te fietsen.

Jarne Serneels staat er weer helemaal terug. Na zijn revalidatie liet hij zijn concurrenten zien dat hij het nog steeds in zich had. Nu ook in Aarschot was hij de snelste van het pak. Senne Buysen en Ward Corvers deden er alles aan om hem te volgen maar al gauw was de vogel vliegen. Senne Buysen maakte geen enkele fout en dat leverde hem een tweede plaats op. Ward Corvers was super gelukkig met zijn derde plaats.

 

Bij de boys 13 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Dennis Schrooten en Robbedoes Dens. De kleinste kerel liet wel zien dat hij zijn mannetje kon staan tussen de bonken maar dit keer moest hij Dennis voor zich dulden. De derde plaats ging naar Thibaut Vaessen.

Rune Deburchgraeve wordt sterker naar mate het seizoen vorderde. Dit keer in Aarschot stond er geen maat op hem. De tweed plaats ging naar Jarno Bellens die de aanvallen van Pjotr Paeshuyse kon beantwoorden.

Bij de boys 15-16 jaar kregen we een mooie strijd tussen Nick Van de Put – Brett Jacobs en Ruben Gommers. Deze drie heren zijn al weken aan elkaar gewaagd en het is telkens weer uitkijken wie er zich het beste doorheen zou halen. Dit keer ging het Nick zeer goed af. Hij ging mooi over de heuvels heen, strak de brug op en geen fouten makende fietste hij naar de overwinning toe. Brett en Ruben moesten zich tevreden stellen met een dichte ereplaats. Dit keer kon Brett het laken naar zich toe halen en de tweede plaats opeisen.

Bij de boys 17+ namen we afscheid van Thomas Cools. Hij gaat zich volgend jaar meer inzetten als BMX Commissaris. We wensen hem dan ook heel veel succes toe. Terug naar de finale daar kregen we een one man show van Seppe Gorrens. Hij is terug in het BMX wereldje gekomen en drukt ook meteen de stempel op het gebeuren. De tweede plaats ging naar Jeroen Torfs en de derde plaats was voor Björn Schoonvliet.

Bij de Masters 30+ kregen we opnieuw maar vier deelnemers aan het starthekke. Toch kon dat de pret niet deren. De heren maakten er mooie manches van en in de finale beschikte Erkki Raeymaekers over de beste benen. Clubgenoot Kevin Geboers kon de tweede plaats bemachtigen voor Nico Willem.

Ghinio Van De Weyer pakte de zege bij de junior elites. Hij kon de aanvallen van Meybo rijder Wouter Segers goed afhouden. de derde plaats ging naar Mathijs Verhoeven.

Volgende week wordt de allerlaatste wedstrijd van het seizoen 2014 verreden op de track van Aarschot.  Voor de Vlaams Brabantse rijders wordt dit nog een verplichte wedstrijd want zij gaan nog strijden voor hun provinciale titels. We willen via deze weg dus alle rijders nog het allerbeste toewensen.