BMX 2000 Dessel presteert opnieuw sterk in topcompetitie

BMX 2000 Dessel presteert opnieuw sterk in topcompetitie

ava

Met vijf overwinningen in de topcompetitie 2014 behoort BMX 2000 uit Dessel nog steeds tot de betere clubs in het Belgische BMX wereldje. Met Jools Melis won de club alle wedstrijden bij de boys 10. Met vijf rijders in de top tien in de hoogste categorie scoort de club ongemeen hoog.

In Aarschot werd afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de topcompetitie verreden en dan wordt er meteen het eindklassement gemaakt en het blijkt dat Dessel daar toch weer goed voor de dag komt, met overwinningen van Jenthe Oeyen die in Aarschot ook meteen zijn eerste TC overwinning behaalde hebben we een eindwinnaar in de allerjongste categorie boys 5-6 jaar.

Jools Melis was het afgelopen seizoen over de ganse periode de sterkste bij de boys 10 jaar, hij wist zowat alle wedstrijden te winnen.

Billie Goossens wist dan ook weer door haar regelmaat en enkele overwinningen de topcompetitie te winnen bij de girls 7-8 jaar.

Bij de Masters was het Erkkie Raeymaekers die uiteindelijk het eindklassement wist te winnen en tot slot was het volledige podium bij de elite voor Dessel, met Ghinio Van De Weyer als winnaar, hij wist het afgelopen jaar te domineren en is momenteel in België zowat de beste elite rijder.

Wouter Segers werd tenslotte tweede en Joffrey Wouters derde, verder werd Roy Van Aken vijfde en Mathijs Verhoeven na heel wat blessure leed toch nog mooi achtste.

Dus vijf rijders in de top tien voor BMX 2000 DESSEL in de hoogste categorie.

Verder waren er nog vier podium plaatsen met Rune Raeymaekers, Jinke Verbraeken, Pjotr Paeshuyse en Kevin Geboers.

Het seizoen loopt nu ook op zijn einde en kan de club alles alweer in gereedheid gaan brengen voor het seizoen 2015 en daar gaat de club nog extra investeringen doen om hun rijders nog beter aan de start te laten verschijnen volgend jaar.

Bron: PM