Winst voor Inge van der Heijden en Ingmar Uytdewilligen in Lieshout

Winst voor Inge van der Heijden en Ingmar Uytdewilligen in Lieshout

Ingmar Uytdewilligen bij de Elite mannen en Inge v d Heijden bij de vrouwen trokken de overwinning naar zich toe in de Topcompetitie cross van Lieshout in het mooie Brabantse land en het dorp van de Brouwerij.

Na de start was het Douwe Verberne die bij de Elite mannen als eerste het bos in trok en de rest op sleeptouw nam. De vele singletracks maakten een start op dit mooie snelle parcours wel belangrijk.
Na één ronde was het Richard Janssen die het veld aanvoerde en de forcing voerde met de latere winnaar Ingmar Uytdewilligen uit België al in zijn wiel.
Vanaf ronde 2 was het Ingmar Uytdewilligen wat de klok sloeg en achter hem is het door verschillende renners stuivertje wisselen in de hele wedstrijd.
Uiteindelijk haalde Ingmar het voor Bjorn v d Heijden die al op een behoorlijke achterstand 2 de wordt. Derde plaats was voor Koen van Dijke die gisteren nog de overwinning behaalde in Rhenen.

De vrouwen lieten er in Lieshout geen gras over groeien en trokken vanuit de start ten strijde met Inge van der Heijden vanaf minuut 1 op kop. Inge breidde haar voorsprong een klein beetje uit maar moest na 2 ronden toch Julia Boschker in haar wiel dulden. Die was achteraf gezien blij met haar te kunnen mee rijden en zo ging gezamenlijk de voorsprong oplopen. Esther Verburg zag haar voorsprong in de laatste ronde niet meer in gevaar ziet komen en werd derde. In de achtergrond zijn nog wat schermutselingen en wisselingen in plaats maar het podium is weg in Lieshout. Inge van der Heijden won uiteindelijk in de sprint met een kleine paar seconden voorsprong op Julia Boschker en Esther Verburg werd 3 de.

Bij de Junioren was het Marino Noordam die na 2 ronden zijn duivels ontbond en vervolgens ronde na ronde verder weg reed van de concurrentie. Koen van Helvoirt die week na week beter doet, kon het in extremis afmaken en legde er in de laatste ronde duchtig de pees op om Brian Bouwmans zijn hakken te laten zien. Stijn Kalvenhaar, die de wedstrijd van bij de start hard heeft gemaakt, moet door een paar kleine foutjes de rol lossen en viel iets terug in het veld. Marino Noordam 1 , Koen v Helvoirt 2 en Brian Bouwmans op de 3 de plaats waarmee het podium volledig is.

De nieuwelingen hebben in Milan Ziemerink een renner die het in de toekomst de anderen behoorlijk lastig kan maken, maar vooralsnog is het vandaag Bart Hazekamp die aan het langste eind trok en de wedstrijd won in Lieshout. Mooi om te zien hoe deze vol overgave koersende nieuwelingen met hun wedstrijd om gaan. De toekomst is ook zeker hier aanwezig in de vorm van met goede techniek begiftigde renners. Bart Hazekamp 1 , Milan Ziemerink 2 en Lars Boven 3 en Lars bewijst dat het wielerbloed in de familie zit.

Bij de masters 2 is het Micha de Vries die inmiddels in menig wedstrijd de competitie in een wurg greep heeft en zo dit seizoen al menig wedstrijd naar zich toe heeft getrokken. Ook vandaag was Micha vanaf het begin attent en koerste gewoon vooraan om na 2 ronden het heft in handen te nemen en niet meer weg te geven. In de achtergrond is het Maikel Govaerts die de strijd nooit opgaf en uiteindelijk na een paar ronden de strijd met Marcel Scheffer die 3 de werd in zijn voordeel beslecht en zo de 2 de plaats veilig stelt. Saillant detail is dat Maikel door het bijschrijven achteraan moet starten en toch de 2 de plaats weg kaapt.

Bij de Amateurs of 30 + zijn Mathijs Motshagen en Freek de Jonge de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Freek die zich natuurlijk niet laat kennen en het meeste vuile werk op de zware stukken aan Mathijs liet en het dan toch in de sprint af kan maken. Als de ander beduidend sterker is, moet je iets bedenken om te winnen en Freek de Jonge won het in de sprint voor Mathijs Motshagen die dan 2 de werd. In de achtergrond is het uiteindelijk Bas de Bruin die 3 de werd en hiermee is het podium volledig voor Lieshout bij de Amateurs.

Jan v Dijk