Winst voor Laura Smulders en André in Ronde 4 van het Europees Kampioenschap in Sarrains

Winst voor Laura Smulders en André in Ronde 4 van het Europees Kampioenschap in Sarrains

Het waren spannende wedstrijden vandaag in Sarrains met oppermachtige winnaar André bij de elites men en Laura Smulders bij elites women.

Ook onze Belgische rijders reden zich weer mooi in de kijker. We mochten een derde plaats noteren voor Britt Baetens bij de Cruisers Women. Haar start was ietsje minder en om terug te komen heeft ze alles uit de kast gehaald met een derde plaats als resultaat.

Delphine Beirinckx behaalde dit keer een zesde plaats in de finale bij de girls tien jaar.

Julie Geers moest zich dit keer tevreden stellen met een vierde plaats in de finale. Ze haalde alles uit de kast om een mindere start om te buigen maar kwam niet in de kop van de wedstrijd. Het was wel strijden tot de finish om een mooie vierde plaats te noteren.

Joffrey Wouters pakte een twee op twee in dit weekende in Sarrains. Net als gisteren was er niks of niemand die hem iets in de weg kon leggen. Van start tot finish mooi BMX laten zien en de winst mee naar huis brengen.

Roy Van Aken behaalde tot zijn grootste verbazing ook de finale bij de men 25+. In zijn finale was het meerijden en nog wat opsteken en hij behaalde een achtste plaats.

Bo Van Tiggelt pakte ook een twee op twee in Sarrains en daar was zij zeer tevreden mee.

Elias Hellebooge maakte er een mooie wedstrijd van. Hij streed bij de boys 12 jaar mee voor winst maar strandde op een tweede plaats.

Voor Lars Bosch ging de finale bij de boys 13 jaar niet zoals hij het zelfde hoopte. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats.

Wie alles uit de kast haalde was Noë Erlich bij de boys 13 jaar. Hij kon meedingen voor een podiumplaats maar in de laatste lijn moest hij zijn meerdere bekennen en eindigde net naast het podium met een vierde plaats.

Voor Wannes Magdalijns verliep vandaag alles vlekkeloos bij de junior elites. Hij zette België mooi op de kaart door alles te winnen. Dus ook zijn finale schreef hij op zijn naam.

Aiko Gommers behaalde de finale bij de women junior. Maar helaas in de tweede lijn op de laatste berg sprong er iemand tegen haar fiets waardoor zij ten val kwam. Zij kwam niet over de finish. We wensen haar een spoedig herstel toe.

foto’s : UEC