Winst voor Sanne Cant in de Grote Prijs Sven Nys in Baal op 1 januari 2016

Winst voor Sanne Cant in de Grote Prijs Sven Nys in Baal op 1 januari 2016

Het heeft tot de laatste ronde geduurd maar dit keer ging de overwinning naar Sanne Cant. Al gaf Ellen Van Loy een zeer goede indruk maar door een schuiver terug verwezen naar de tweede plaats. De derde plaats was voor een sterkrijdende Helen Wyman.

De grote Prijs Sven Nys is aan de zevende manche van de B-Post Bank trofee begonnen. We kregen een superstart van Ellen Van Loy die al van bij het begin alle registers open trok. Iedereen dacht dat het voor haar een gemakkelijke klus ging worden om de winst in deze wedstrijd binnen te halen. Maar dat was mis gerekend. Jolien Verschueren had zoals al weken blijkt een mindere start en moest aan een zware achtervolging beginnen. Ze zou kunnen opschuiven tot een zesde plaats wat voor haar het hoogst haalbare was daar op de Balenberg. Helen Wyman probeerde het tempo van Ellen Van Loy te volgen en probeerde aan te klampen. Sanne Cant wist dat ze op haar wiel moest zitten om nog kans te maken op een eventuele tweede plaats. In de blubberpartij onderaan de berg probeerde zij tempo te maken. Ging op en over Helen Wyman. Ze forceerde niet en probeerde op haar tempo de wedstrijd af te werken.

Van Loy kon met gemak de tussensprint winnen. In de één na laatste ronde kregen we een aansluiting van Sanne Cant bij Ellen Van Loy. Ze zette Ellen onder druk maar voor haar was winnen niet een doel op zich. Helen Wyman veracht in haar wedstrijd maar kon een mooie voorsprong opbouwen op haar naaste achtervolgers om haar derde plaats veilig te stellen.

We zouden een tweestrijd gaan krijgen in de laatste ronde. Wyman lag op dat ogenblik op een veilige derde plaats op 39 seconden achter de twee koplopers. Aan de balken ging Sanne Cant naar de leiding en drukte haar tempo de hoogte in. Ellen Van Loy moest er alles aan doen om bij Sanne te blijven. Op de weg naar de berg toe reed Sanne dan ook weg van Ellen. Sanne Cant zette nog meer druk op haar trappers en juist op dat ogenblik maakte Ellen Van Loy een schuiver in de blubber. Weg was de tweestrijd. De balans in haar tempo was eruit. Hierdoor kon Sanne Cant haar wedstrijd naar eigen ritme afwerken op de Brabantse Leem.

Op een zuivere manier kwam Sanne Cant binnen gelopen. Cant regeert in dit criterium met een vierde zege in de B-post Bank Trofee. Ellen kwam tweede binnen. Wyman derde.

Daguitslag :

  1. Sanne Cant
  2. Ellen Van Loy
  3. Helen Wyman
  4. Sofie De Boer
  5. Havlikova
  6. Verschueren
  7. Sels
  8. Anderson
  9. Kaptheijns
  10. Dijck

Hierdoor verstevigt Sanne Cant haar leidersplaats in de B-post Bank Trofee.