WK Tabor : Pauline Ferrand-Prévot verslaat Sanne Cant in de spurt

WK Tabor : Pauline Ferrand-Prévot verslaat Sanne Cant in de spurt

De Française Pauline Ferrand-Prevot heeft de wereldtitel bij de vrouwen gepakt. Ze versloeg in een spannende spurt Sanne Cant. Samen met de Belgische kampioene had de Française de wedstrijd gemaakt. Marianne Vos pakte het brons. De Britse Nikki Harris werd vierde voor thuisrijdster Katerina Nash. Opvallend de eerste vijf dames van dit WK zijn ook in het mountainbike actief.

Eén van de eerste favorieten die kansloos die geen kans meer maakte op de wereltitel was Eva Lechner. Ze  kreeg materiaalpech en haar race was afgelopen. De Française Lucile Chainel-Lefevre bond eerst de kat de bel aan. Ze fietste een kleine voorsprong bij elkaar, maar Cant en ook Ferrand-Prevot lieten niet begaan. Het was deze laatste die dan de leiding nam met Cant in haar zog. Ook thuisrijdster Katerina Nash zat niet ver.

De situatie bleef zo tot de finale. Ferrand-Prevot en Cant aan de leiding, met drie achtervolgsters: Marianne Vos, Nash en Nikki Harris. Cant en Ferrand-Prevot maakte er dan een bloedstollende laatste ronde van. Maar de drie achtervolgsters zaten niet ver. Cant kreeg de Française er niet af en moest uiteindelijk de duimen leggen in de eindspurt. In de laatste honderden meters maakte Nash een fatale slipper waardoor Vos nog naar het brons reed. Harris werd vierde voor Nash.

Uitslag:

1. Pauline Ferrand-Prevot(Fra)

2. Sanne Cant(Bel)

3. Mariane Vos(NL)

4. Nikki Harris (GB)

5. Katerina Nash(Tsj)