WK voor de Cruisers Categorieën op dinsdag, 23 juli 2019

WK voor de Cruisers Categorieën op dinsdag, 23 juli 2019

Er werd veel verwacht van de Belgische deelnemers maar enkel Seppe Laenen, Robbe Verschueren, Peggy Mariën en Nathan De Fauw slaagden erin om de finale te halen.

Vlak voor de start van het WK BMX in zolder hebben de mensen van Circuit Zolder heel wat werk moeten verzetten. Maar liefst 75 tenten werden er opgesteld waar de rijders/rijdsters van verschillende landen konden samenkomen. Niet iedereen verkiest ervoor om die tenten te gebruiken. Er zijn ook landen die hun eigen materiaal willen en kunnen gebruiken. Ook voor de dealers zijn mooie plaatsen voorzien waar zij allemaal samen hun BMX materiaal en hun kledij kunnen aanbieden.

Voor Circuit Zolder zijn het hoogdagen. Voor de tweede maal in vier jaar tijd krijgen zij het WK toegewezen. De strijd voor de welbegeerde Regenboogtrui is vandaag los gebarsten. Maar liefst 3750 deelnemers uit 47 verschillende landen zullen op hun beurt vechten voor die welbegeerde titel. Wat het voor de Belgen zal geven, is een grote vraag maar we volgen het voor jullie op.

Zoals hierboven reeds vermeld was het vandaag, dinsdag, 23 juli 2019 de hoogdag voor alle cruisers. Mannen, vrouwen maakten hun ’s morgens op voor het duel aan te gaan. Velen waren geroepen om te winnen maar voor weinigen was het doel haalbaar.

De kleinsten mochten de spits afbreken. Met hoge verwachtingen werd er uitgekeken naar de Belgische rijders Seppe Laenen. Hij moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats. De titel in de cruisers 15-16 jaar ging naar de NZL Rico Bearmann. Hij wist zijn landgenoot Cooper Merito naar de tweede plaats te zenden. De derde plaats ging naar Pierre Geisse voor Frankrijk.

Bij de cruisers 17-24 was het uitkijken naar de prestatie van Robbe Verschueren. Hij had er een doel van gemaakt om goed te zijn in het WK en of hij goed was. Hij haalde de finale maar kwam als zesde over de finish. De titel in deze categorie ging naar de Nederlander Kevin Elbers. Frankrijk nam plaats 2 en 3 in met de rijders Jonathan Picoure en Thibaut Dupont.

Dorus Brink was de gedoodverfde kandidaat voor de titel bij de cruiserrs 40-44. Hij bracht zijn rol waar en pakte de begeerde titel mee naar Nederland. De tweede plaats ging naar Radim Kvaaek. De derde plaats ging naar Filip Cillik.

Bij de cruisers 13-14 jaar keken we uit naar de resultaten van Nathan De Fauw. De jongen deed al een gans jaar zijn best en net in de finale strandde hij op een tweede plaats. Sterke prestatie maar de titel ging naar Australië met de rijder Thomas Tucker. De derde plaats was nog voor een Autstralische rijder namelijk Callum Howarth.

De Nederlandse rijders reden zich goed in de kijker. Bij de cruisers 35-39 werd het Jurg Meijer die voor Nederland de tweede titel meenam. De tweede plaats ging naar Gabriel Jaime Castrillon Vallejo. De derde plaats was voor Frankrijk onder de rijder Cedric Frappesauce.

Bij de cruisers 45-49 jaar was het Frankrijk boven. Onder de naam van Jean Renaud Bucos De Lahitte pakte zij de titel in deze categorie. De tweede plaats was voor Nederland : Jeffrey Bignell. De derde plaats was opnieuw voor een Franse Rijder namelijk Swann Delmas.

New Zeeland boven bij de cruisers 50 en ouder. Paul Luttrell pakte de begeerde titel voor Vincent Claessens voor Zwitserland en Michael Gough werd mooi derde.

Bij de cruisers 12 jaar en jonger was het de Colombiaan Juan Jose Manosca Muzoz die de beste benen had in de warme omgeving rond het BMX parcours in Zolder. De tweede plaats was voor de Nederlandse rijder Maddox Van Deene en Amerika pakte een bronzen plak met Ryder Lawence.

Bij de cruisers women waren er ook diverse categorieën achter het starthekke. Voor de jongsten 12 jaar en jonger was het Australië die mochten juichen met de wonst voor Podia Eden. De tweede plaats was voor Elsa Rendall Todd en Nderland pakte opnieuw een Bronzen plaats met Lynn Blewanus.

In de categorie van 13 tot 16 jaar was het de Franse rijdster Lea Brindjonc die de titel mocht opsteken. De tweede plaats was voor Sabrina Kosarkova en het podium werd vervolledigd door Tahlia Marsh

Nederland boven bij de categorie 17-29. De winst was voor Annemarie Mohlmann. Sueha Ruitinga pakte de tweede plaats en Sorava Van hees werd knap derde.

Bij de mannen tussen de 25-29 jaar toonde Robin Van Der Kolk is als de beste voor Nederland. De tweede plaats was voor de rijder Klavs Lisoyskis. De zwitser Quentin Bataillard werd knap derde.

Bij de cruisers dames 30-39 was het Karla Ortiz die uit het niets de titel voor haar land meepikte. De tweede plaats was voor de Nederlandse rijdster Sharon Van der Kolk. Het podium werd vervolledigd met de Franse rijdster Catharina Soucaze.

Bij de laatste twee finales van de dag was het uitkijken of er nog Belgen doorstootten maar helaas het lukte niet. De winst bij de cruisers 30-34 mannen was voor de Fransman Charly Gaillard die de beste benen had op het parcours in Zolder. De tweede plaats ging naar Jose Luis Diaz Montan. De Nederlander Rick Bok mocht als derde naar het podium.

De laatste categorie van de dag waren de cruisers 40 en ouder bij de dames. Daar was het opnieuw Nederland boven. Met Rebecca Neus-Wischmann pakten zij de volgende titel mee. De tweede plaats was voor de Franse rijdster Astrid Delescule en de Nederlandse Wendy Bron-Dekker mocht het podium vervolledigen. Peggy Mariën reed een sterk WK in Zolder. Zij behaalde een mooie zesde plaats voor ons België land

Voldaan na de eerste WK dag mochten de cruisers nu hun fietsen aan de kant zetten en gaan genieten van de volgende wedstrijden die in de komende dagen gepland zijn.