Jeugdcategoriëen tot 11 jaar in actie in Zolder

Jeugdcategoriëen tot 11 jaar in actie in Zolder

De tweede dag van het Wereldkampioenschap verliep onder een stralend zonnetje. De toptemperatuur van de ganse dag liep op tot 38.9 graden Celcius. Een moeilijke uitgangspositie voor onze jeugdige rijders die op woensdag, 24 juli 2019 mochten strijden voor hun begeerde titel.

Voor de ene een teleurstelling en voor de andere niks anders dan vreugde… Je merkt dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen.Wat onze Belgische rijders betreft mogen we toch twee podiumplaatsen noteren in de top drie: namelijk Ryu Demuyser pakte een derde plaats bij de boys 8 jaar en Maxime Breugelmans behaalde de zilvere medaille in de categorie Girls 11 jaar. Jaro Spooren pakte een derde plaats bij de boys 11 jaar.

Er waren nog belangrijke ereplaatsen weggelegd voor de Belgische rijders : Eline Wijnants pakte een vijfde plaats bij de girls 9 jaar – Oliver Wyns pakte een zevende plaats bij de boys 7 jaar – Delphine Beirinckx een zesde plaats en Emie Collet een zevende plaats bij de girls 8 jaar en jonger.

De hitte heeft heel wat rijders parten gespeeld ook al hadden de organisatoren er wel voor gezorgd dat er extra drinkpunten voorzien waren voor de rijders. Tevens benevelingspunten…. Dus verkoeling was zeker in de buurt van het rijdersdorp.

Morgen krijgen we de leeftijdscategorieën van 12 jaar en ouder aan het starthekke. Ook zij zullen hun wedstrijd onder tropische temperaturen moeten afwerken.