Wout Van Aert demonstreert weer in de GP Sven Nys in Baal

Wout Van Aert demonstreert weer in de GP Sven Nys in Baal

Wout Van Aert heeft na een solorace de GP Sven Nys gewonnen. De Vastgoedservice Golden Palacerenner demonstreerde alweer en had driekwart minuut voorsprong op Lars van der Haar en Kevin Pauwels. Gianni Vermeersch werd vierde. Sven Nys eindigde voor eigen volk vijfde.  In het klassement voor de bpostbanktrofee verstevigt Van Aert zijn leidersplaats, met nog één proef in zijn eigen Lille te gaan.  Hij heeft nu iets meer dan zes minuten voorsprong op Kevin Pauwels , Nys staat derde in het klassement. Van Aert heeft virtueel de eindzege binnen, zelfs als hij niet start in Lille. Als is hij dat niet van plan.

Meeusen was de snelste starter en even later nam de leider in de bpostbanktrofee, Wout Van Aert, de leiding over.

In de tweede ronde kregen we vijf leiders met Meeusen, van der Haar, Van Aert, Peeters en Pauwels. Op vijf seconden volgde Sven Nys.

Een ronde later was de situatie weer gewijzigd en zat Nys bij de vijf leiders. Peeters moest een plaats prijs geven en kreeg het gezelschap van Merlier en later van Tamaracz.

Halfkoers ging Sven Nys zowaar aan de leiding rijden in het kopgroepje van vijf. De achtervolgers beten hun tanden stuk op de vijf koplopers.

Met nog drie ronden te gaan, demarreerde Wout Van Aert.  Meeusen ging in eeste instantie mee. Maar hij moest afhaken door een lekke band. Hierdoor kreeg Van Aert vrij spel en breidde zijn voorsprong uit op de achtervolgende  van der Haar en  wat verder Nys en Pauwels, die volgden op meer dan een halve minuut.

Van Aert maakte er dan een solorace van om met grote voorsprong te winnen. Van der Haar reed vlot naar de tweede plaats. De strijd om de derde plaats was eerst nog boeiend.  Nys en Pauwels vochten ervoor, totdat Vermeersch aansloot.  Maar dan reed Nys vooraan lek en zag zo een podiumplaats aan zijn neus voorbijgaan.  Kevin Pauwels pakte de podiumplaats en zijn ploegmaat Vermeersch werd knap vierde voor Nys.

Van Aert heeft de eindzege in de bpostbanktrofee eigenlijk binnen. Hij heeft voldoende voorsprong om die eindzege te pakken, zonder te starten in Lille. Maar dat is de beloftenwereldkampioen niet van plan. ‘Ik rijd er voor eigen volk. Daar wil ik de eindzege vieren. Ook voor de kampioenschappen zullen we wel zien. iedereen verwacht wel dat ik win, maar het moet nog gereden worden, ‘blijft Van Aert doodnuchter. De Lillenaar vertrekt morgen richting Calpe om het BK voor te bereiden.

Top tien

  1. Wout Van Aert
  2. Lars van der Haar op 46”
  3. Kevin Pauwels
  4. Gianni Vermeersch
  5. Sven Nys
  6. Rob Peeters
  7. Klaas Vantornout
  8. Joeri Adams
  9. Tom Meeusen
  10. Marcel Meisen