Wout Van Aert en Matthieu van der Poel starten niet in Sint Niklaas

Wout Van Aert en Matthieu van der Poel starten niet in Sint Niklaas

De topfavorieten Wout Van Aert en Mathieu van der Poel starten niet in de Waaslandcross in Sint Niklaas. Beide heren lassen een rustperiode in alvorens te beginnen aan de drukke periode van het einde jaar. Wout Van Aert zal wel starten in Ruddervoorde. Daarna trekt hij naar Spanje om zich voor te bereiden in alle rust en kalmte. Ook de wedstrijden in Niel en Hasselt schrapt hij van zijn agenda. Hij heeft dit samen met zijn entourage beslist om zeker nog top te kunnen zijn voor de kampioenschappen begin van volgend jaar.

Ook zijn naaste belager Mathieu Van der Poel zullen we zaterdag niet aan de start zien van de wedstrijd in Sint Niklaas. Hij voelt aan zijn lichaam dat het noodzakelijk is om een rustigere periode in te lassen omdat ook hij alles op alles wil zetten voor de eindejaarsperiode en de kampioenschappen.

Naast deze twee toppers is er nog eentje die forfait geeft voor de Waaslandcross. Namelijk Lars Van der Haar zal ook niet aan de start verschijnen. We zullen dus een heel nieuwe strijd krijgen voor de overwinning in Sint Niklaas met onder meer wel aan de start Toon Aerts, Laurens Sweeck, Tom Meeusen, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout. Zij mogen als topfavoriet starten en de strijd aangaan voor de winst.

Bron : Jan Verstraeten

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys