Wout Van Aert klopt Sven Nys in Koppenbergcross

Wout Van Aert klopt Sven Nys in Koppenbergcross

ava

Wout Van Aert heeft de Koppenbergcross gewonnen. De wereldkampioen bij de beloften klopte Sven Nys in de spurt. Kevin Pauwels werd derde voor zijn ploegmaat Klaas Vantornout.

Sven Nys blijft wel leider in de bpostbanktrofee.

Lars van der Haar was de snelste starter. Een klein groepje  met Nys, Van Aert, Meeusen en Peeters kon de vinnige van der Haar volgen. Rob Peeters maakte een foutje en viel.

In de tweede ronde nam Nys de leiding van van der Haar over.  Even daarna sloegen  van der Haar en Van Aert een kloofje. Pauwels en Meeusen sloten daarbij aan. Nys volgde iets verderop.  Later kon hij het kloofje dichten samen met Vantornout.

Iets voorbij halfkoers schoof van der Haar onderuit. Dat was het sein voor Pauwels om op zijn kousevoeten weg te rijden van de koplopers. Hij had al snel 15 seconden voorsprong op Van Aert en Vantornout, die voorbeeldig afstopte. Meeusen en Nys achtervolgden.  Van der Haar zat op een halve minuut.

Wat niemand nog mogelijk achtte gebeurde. Bij het ingaan van de laatste ronde beende Van Aert Pauwels bij en even later sloot ook Nys vooraan aan. Ook Vantornout geraakte nog bij het trio. Het werd een bloedstollende finale. Nys viel eerst aan, Van Aert loste geen vin. Pauwels kon het tempo niet volgen. Van Aert zette Nys onder druk  in de afdaling. Op enkele honderden meters van de finish dook plots Jan Denuwelaere, een ploegmaat van Van Aert op, die gedubbeld werd.

Hij ging even in de weg rijden en maakte zo de baan vrij voor zijn ploegmaat. Van Aert spurtte voluit en Nys geraakte er niet meer over. Pauwels werd derde voor Vantornout. Meeusen eindigde vijfde voor van der Haar. Bart Aernouts spurtte sneller dan Van Amerongen. NielscWubben en Rob Peeters vervolledigden de top tien.

Na afloop was Nys niet te spreken over het manoevre van Denuwelaere. ‘Ik werd gehinderd door Denuwelaere en kon niet voluit spurten. Hier gaat volgens mij een delegué in de fout. Hij had Jan uit  de koers moeten halen. Jammer dat ik zo’n een tiende zege op de Koppenberg niet haal. Ik reed de perfecte koers en het was anders mooi geweest,’wist Nys.

Wout Van Aert was uiteraard dolgelukkig met zijn zege. ‘Ik kan het nog altijd niet geloven dat ik hier win. Wel jammer dat die spurt nu ontsierd wordt. Ik had het graag anders gehad. Maar toch vind ik het een mooie zege. Het is fantastisch om op deze leeftijd de Koppenbergcross te winnen. Misschien nog nooit gezien, ‘zei de Vastgoedservice Golden Palacerenner.