Wout van Aert maakt een einde aan zijn samenwerking met Sniper Cycling

Wout van Aert maakt een einde aan zijn samenwerking met Sniper Cycling

De 24e jarige Wout van Aert houdt de eer aan zichzelf en rijdt volgend jaar niet meer voor Crelan Veranda Willems. De ploeg heeft dit laten weten via een persbericht.

Wout van Aert had na zijn stage in augustus al laten weten dat hij het niet zag zitten naar een eventuele fusie of overstap.

Op maandag 17 september 2018 heeft hij er een einde aan gemaakt aan deze samenwerking met Sniper Cycling. Het gaat hem wel wat geld kosten maar daar heeft de wereldkampioen wel wat voor over.

Dit ondanks het feit dat het teammanagement de voorbije week de situatie nog heeft trachten te deblokkeren, onder andere in de vorm van een verbeterd contractvoorstel voor 2019. Maar Wout van Aert is daar niet op ingegaan. Hij heeft ervoor gekozen om eenzijdig zijn lopende contract te verbreken. De ploeg betreurt dit voorval.

Dat de relatie tussen Nick Nuyens en Wout niet meer goed liep,  dat wist iedereen. Maar de aankondiging dat het team ging fusioneren met de Nederlandse ploeg Roompot dat heeft de deur voor Wout van Aert dicht gegooid. Ook een aantal vertrouwenspersonen rondom hem hadden de ploeg al verlaten en dat heeft de situatie er niet makkelijker om gemaakt. Zijn ploegleider Niels Albert had er al een punt achter gezet om meer tijd te hebben voor familie. Ook zijn goede vriend Tim Merlier heeft een andere keuze gemaakt.

De kwestie wordt verder opgevolgd door de raadslieden van de ploeg.

De mensen van de ploeg wensen verder geen commentaar meer te geven en zullen ten gepaste tijden wel met verduidelijking naar buiten komen.

Ze wensen evenwel – zoals reeds herhaaldelijk aangegeven – te verduidelijken dat ze in 2019 in elk geval als ProContinentaal team actief zullen zijn.

Bron : Crelan Willems Veranda’s PB

Publicatie : Nancy Aerts