Wout Van Aert outstanding in Gieten 4 oktober 2015

Wout Van Aert outstanding in Gieten 4 oktober 2015

Wout Van Aert was outstanding in de Superprestigecross van Gieten. De Vastgoedservice Golden Palacerenner haalde het met voorsprong van de Nederlander Lars van der Haar.  Derde werd Tim Merlier.

De renners vertrokken voor de eerste wedstrijd van de Superprestige in Gieten. Sweeck trok de hele meute op gang gevolgd door Wout Van Aert. Sven Nys en Tom Meeusen misten hun start. Maar zij lieten het niet aan hun hart komen en deelden hun wedstrijd naar behoren in. In de eerste ronde was al duidelijk dat het moeilijk zal zijn om volledig door de zandstrook te fietsen. Vooraan werd er niet getwijfeld en we kregen Sweeck aan de leiding voor Sven Nys. Kevin Pauwels volgde op 15 sec. In de tweede ronde verhoogde Sven Nys even het tempo op te zien hoe goed zijn tegenstanders wel waren. Er werd even geaarzeld en daardoor gooide David Van der Poel zijn visje uit. De tegenstanders bekeken elkaar en daardoor kon David al een mooie voorsprong nemen. Tim Merlier probeerde aan de balken om de achterstand te verkleinen waar hij lukte er niet in om naar David toe te rijden. Vooraan zakte Sven Nys weg en reed de materiaalpost binnen. Hij werd geveld door een lekke band waardoor hij zijn kansen niet voluit kon benutten. In de derde ronde kwam er in de achtervolging reactie van Vermeersch en Walsleben. Wout Van Aert bekeek het allemaal vanop de tweede lijn. Halfweg diezelfde ronde vond hij het welletjes en zette hij zich op de kop van de achtervolging. De voorsprong op David Van der Poel verkleinde. In de zandstrook kregen we een kopgroep van drie : Wout Van Aert – Lars Van der Haar en David Van der Poel. Nys volgde toen al op 20 sec. Vooraan werd het tempo de hoogte in gejaagd door Lars Van der Haar. Van Aert had hierop een antwoord maar voor David ging het wat moeizamer om deze aanval te beantwoorden.

Halfweg de wedstrijd hadden we drie leiders die aan elkaar gewaagd waren. Toch moest David Van der Poel de rol vooraan lossen. De achtervolgers zaten toen al op een halve minuut. Vooraan verstonden de kopmannen elkaar waanzinnig goed. De voorsprong op David werd hierdoor groter. Met nog vier rondes voor de wielen leek het erop dat de wedstrijd in zijn juiste plooi viel. Voorin de jonge rijders Van Aert en Van der Haar op de voet gevolgd door David Van der Poel. Maar met nog drie rondes te rijden zette Sven Nys zich aan de kop van de achtervolging. Hij vond zijn goede ritme terug maar achteraf zal blijken dat toen de vogels al gaan vliegen waren. Want op hetzelfde ogenblik dat Sven de achtervolging ging leiden nam Wout Van Aert vooraan een versnelling na de zandheuvel. Hierop had Lars niet direct een antwoord waardoor hij een voorsprong bij elkaar fietste. Het werd dus opnieuw een one man show van Wout Van Aert. Lars Van Haar leek zeker te zijn van zijn tweede plaats want in de laatste ronde hield Sven Nys zijn benen stil om zich voor te bereiden op zijn sprint voor de derde plaats. Helaas werd deze niet gewonnen door hemzelf maar wel door Tim Merlier. Sven Nys moest tevreden zijn met een vierde plaats en Klaas Vantornout werd vijfde.

Uitslag:
1. Wout Van Aert
2. Lars Van der Haar
3. Tim Merlier
4. Sven Nys
5. Klaas Vantornout
6. Gianni Vermeersch
7. Kevin Pauwels
8.Vincent Baestaens
9. Rob  Peeters
10. Taramarcaz