Wout van Aert start toch in wereldbekermanche in Iowa

Wout van Aert start toch in wereldbekermanche in Iowa

Wereldkampioen Wout van Aert zal, ondanks een barstje in zijn linkerteen- toch van start gaan in de Wereldbekermanche van Iowa. Wout doet hieronder zelf zijn relaas.

“Vandaag (het is hier nu vrijdagavond) heb ik samen met de ploegmaaats een 45-tal kilometer gefietst”, vertelt Van Aert. “Die test viel mee, met dank aan de ingetapete tenen en een pijnstiller. Alleen écht kracht op de pedalen zetten, lukte me niet. Na overleg met mijn huisdokter heb ik uiteindelijk besloten om af te zien van een parcoursverkenning, wat ongetwijfeld een extra belasting zou geweest zijn.”

“Maar ik moet bekennen dat het gevoel na de training niet slecht was. Ook de eerste uren na de trainingstocht is de zwelling niet meer toegenomen. Ik heb zopas dan ook besloten om morgen zeker van start te gaan in de tweede manche van de Wereldbeker. Het parcours lag er vandaag naar verluidt zwaar bij, maar nog meer regen zou uitblijven. Dus hoop ik dat het toch wat minder modderig wordt en dat we niet té veel van de fiets moeten. In dat geval sluit ik een aanvaardbaar resultaat niet uit. Ik ga er eigenlijk vanuit dat ik tijdens de wedstrijd dankzij de adrenaline iets minder pijn voel. Misschien wishful thinking? Dat gaan we morgen ondervinden.”

“Wordt het toch veel lopen, dan heb ik een probleem en moet ik de focus verleggen. In dat geval wordt het de bedoeling om de schade te beperken om mijn wereldbekerklassement niet helemaal om zeep te helpen.”

Het volledige verhaal van de voorbije 24 uur van Wout -met nog wat meer uitleg- vindt u op zijn website www.woutvanaert.be

Bron: PM