Wout Van Aert volgt zichzelf op in Bieles

Wout Van Aert volgt zichzelf op in Bieles

Wout Van Aert heeft zichzelf opgevolgd in Bieles. De titelverdediger koos voor een speciaal bandenprofiel waardoor hij niet lek reed. Zijn naaste opponent Mathieu van der Poel reed tot zesmaal toe lek en kon daardoor zijn kansen niet optimaal verdedigen. Hij pakte wel het zilver. Het brons was voor Kevin Pauwels.

Van bij de start ontbood Mathieu van der Poel zijn duivels en nam dadelijk wat voorsprong. De enige die hem min of meer kon volgen was Kevin Pauwels. Van Kessel stopte voorbeeldig af. De Belgen reden in de achtervolging.

Met nog vier ronden te gaan, kwam Van Aert bij van der Poel. Die had al moeten afrekenen met een lekke band. van Kessel en van de Haar reden met Pauwels voor de medailles. Vanthourenhout, van Kessel en van der Haar samen met Merlier, Sweeck, Pauwels en Vermeersch zaten in de top tien.

Met nog drie ronden voor de boeg had Van Aert al een behoorlijke voorsprong op van der Poel.  Sweeck, van der Haar en Pauwels reden voor de derde plaats.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Wout Van Aert 37 seconden voor van der Poel. Pauwels, die ook al enkele lekke banden kreeg te verwerken,  ging naar de derde plaats voor van der Haar en Sweeck.

Van Aert pakte het goud voor van der Poel en Pauwels.

 

Van Aert gaf zich voor de start niet zoveel kansen. ‘Ik startte ook niet goed. Maar toen Mathieu lek reed, begon ik te geloven in mijn kansen. Na alles wat er deze week gebeurd is, is dat de kers op de taart. Ik wil ook mijn team bedanken voor al de goede zorgen. Zonder hen had ik dit niet kunnen waarmaken,’aldus de wereldkampioen.

Kevin Pauwels kreeg veel pech te verwerken. ‘Ondanks die pech had ik niet meer dan brons kunnen pakken. Het is mijn vijfde brons. Maar ik ben er wel blij mee,’aldus nog Pauwels.

Uitslag:

  1. Wout Van Aert(Bel)
  2. Mathieu van der Poel (Ned)op 44″
  3. Kevin Pauwels(Bel) op 2’09”
  4. Lars van der Haar(Ned) op 2’52”
  5. Corne van Kessel(Ned) op 3′
  6. Laurens Sweeck(Bel) op 3’29”
  7. Michael Boros(Tsj) op 3’47”
  8. Gianni Vermeersch(Bel) op 4’02”
  9. Simon Zahner(Zwi) op 4’08”
  10. Sascha Weber(Dui) op 4’14”

Foto’s:  Sporza tv, Bart Knops en Marc Bluys