Woutim Optimus Argenta Cycling Team renners leren rijden op de piste

Woutim Optimus Argenta Cycling Team renners leren rijden op de piste

Het Woutim Optimus Argenta Cycling Team wil zijn grenzen altijd blijven verleggen. Maandagochtend stond er een piste initiatie op het programma op de splinternieuwe velodroom in Zolder. We gingen eens kijken en zagen het enthousiasme van de renners stijgen met de minuut.

Er heerste, zoals altijd, een plezante en losse sfeer bij de renners van het team. Kersvers voorzitter Kristof Van der Plaetsen gaf de renners wat uitleg over het verloop van de intiatie. Daarna nam hij de renners zelf op sleeptouw op de piste. Het was mooi om te zien hoe na amper een kwartier rijden vele renners hoog op de piste reden. Hij stond ons ook even te woord. ‘Het is bedoeling om de jongens in contact te brengen met de wielerbaan. We zijn al goed in het veld, de mountainbike en de weg. Maar de wielerpiste is iets nieuw en het is leuk om in de buurt te zitten van de wielerbaan. De initiatie is ook goed voor de nieuwe renners van het team van 2024 om elkaar wat beter te leren kennen en het is een teambuilding eigenlijk. Daarnaast ook het goede gevoel aan te geven. We zitten hier in een mooi complex. Vaardigheden worden ook bijgeleerd. Het is een totaal andere fiets, met andere mekaniek. Het insturen bijvoorbeeld, stuurvaardigheden ontwikkelen. Voor het fysieke is een goede intervaltraining en bovendien een goede winterbezigheid. Beter dan op de rollen te rijden en wie weet komt er hier of daar wel een goede pistier uit,’zegt Kristof.

Wietse Slegers heeft tegenwoordig zijn zinnen gezet op het gravel, naast het mountainbike. Hij had een paar weken gerust en stapte vandaag terug … op een pistefiets. ‘Het WK gravel was een fijne ervaring en het staat volgend jaar opnieuw op de planning. Het gravelen zit tussen de mountainbike en het veldrijden in, dat maakt het interessant. In gravel wissel je off-road en de weg met elkaar af. Ik vind het ook goed dat gravelstroken in wegwedstrijden worden ingevoerd. Of dat nu in de Tour moet, weet ik niet. Op de piste rijden is toch wel anders, je hebt wat aanpassing nodig, ‘zei Wietse.

Jonas Vermiert won gisteren zijn eerste veldrit als nieuweling in Malmedy. Hij reed ook enthousiast rond op de piste. ‘Ik begin is het spannend. Maar na een tijdje word je dat wel gewoon. Het wordt altijd maar gemakkelijker. Ik ziet het wel zitten om het nog te doen,‘ besluit Jonas.

Peter Vermiert maakt een leuk sfeerfilmpje. Je kan het hieronder bekijken.

https://fb.watch/n-PMDj8dlB/