Nieuwe cross in het WTK gebeuren in Kortrijk Dutsel

Nieuwe cross in het WTK gebeuren in Kortrijk Dutsel

Onder het toezicht van Cycling Team Celis werd er rond de vijvers van de Blaumolen in Kortrijk Dutsel een veldritwedstrijd georganiseerd op zaterdag, 28 oktober 2023. Onder het goedkeurend oog van Cindy Vanlangenakker gingen de jongeren tot 16 jaar in de voormiddag over het parcours heen zij het in een verkorte versie.

Na de middag was het de beurt aan de renners/rensters van de WTK. Regerende kampioen Johan Vanderaerden toonde zich de betere op de drassige omloop rondheen de vijvers In de categorie D was hij de uitblinker van de dag. Hij reed van start tot finish aan de leiding en moest allen maar proberen om geen fouten te maken en dan was de overwinning voor hem. Dat deed hij ook. Rudy Vervloet was één van de volgers in de achtergrond. Hij kon mooi zijn tweede plaats veilig stellen en Danny Standaert werd derde.

Bij de dames kregen we vier deelnemers aan de start. Dat was al meer dan in de voorgaande edities. Gertie Willems kon een mooi gaatje slaan op haar achtervolgers en de winst naar zich te halen. Julie Sterckx kreeg de hete adem van Kaat Sohier in de nek maar Julie kon haar voorsprong mooi behouden omdat Kaat wat moest inboeten in de laatste minuten van de wedstrijd.

Erwin Bollen nam een goede start en kon meteen de druk leggen op zijn mederijders. Guido Verhaegen die wat gehaverd aan de start stond (draadjes in de knie) deed het wat voorzichtig maar kon zich toch mooi naar een tweede plaats rijden. Dirk Mertens zag het voorin allemaal gebeuren en koos voor een veilige weg en behaalde de derde plaats.

Bij de reeks B kregen we in het begin een mooie strijd tussen Jurgen Janssens en Jurgen Willems. Maar halfweg de wedstrijd maakte Jurgen Willems een fout en kon Jurgen Janssens een mooie voorsprong bij elkaar fietsen. Het was dan ook de overwinning voor Jurgen Janssens want Jurgen Willems kon het kloofje niet meer dichten. De derde plaats ging naar Steven Schol die van in het begin van de wedstrijd deze plaats in handen had en nooit in gevaar kwam.

Bij de jongeren was het vooral uitkijken naar de strijd tussen Björn Houben en Jarne De Meyer. De twee kemphanen kregen Bruwiere Olivier mee in het spoor. Maar in de tweede ronde maakte de laatste een foutje waardoor Björn en Jarne een kloofje bij elkaar fietsten. Maar er was geen samenwerking voorin en halfweg de wedstrijd kon het hele verhaal opnieuw beginnen. De drie mochten strijden voor de winst dat was althans het uitgangspunt tot Björn Houben te maken kreeg met een mechanisch defect en moest wisselen. Dat was het moment voor Jarne De Meyer om een aanval op te zetten en de druk op Björn te verhogen. Door de achterblijvers en het modderige parcours kon het niet meer baten voor Björn en ging de winst naar Jarne De Meyer (beloften zonder contract). De derde plaats was voor Olivier Bruwiere.

Bij de jongeren tot 21 jaar was het een vierde overwinning voor Siebe Philips. Hij was mooi vertrokken en kon de druk opbouwen. De enige die wat weerwerk kon bieden was Hendrik Verlinden maar halfweg de wedstrijd moest hij Siebe laten gaan en koos hij ervoor om een eigen tempo te rijden wat hem een tweede plaats opleverde. De derde plaats ging naar Sam Kocks.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts