Yannick Runhart(amateurs) en Patrick Jansen(masters 40+) zijn Nederlands kampioen

Yannick Runhart(amateurs) en Patrick Jansen(masters 40+) zijn Nederlands kampioen

Yannick Runhart(amateurs) en Patrick Jansen(masters 40+) zijn in Zoetermeer Nederlands kampioen geworden. Runhart haalde het voor Paul Timmer en Patrick Dekkers. Jansen werd verrassend kampioen voor topfavoriet Maikel Govaerts en Jan Weevers.

De zenuwen gierden door de keel bij de eerste start van de dag bij de amateurs. Alle favorieten zaten van het begin mee in de wedstrijd verdeeld over de eerste 10 bikers in koers.

Yannick Runhart liet er geen gras over groeien en voerde vanaf het begin kopgroepje mee aan same met Patrick Dekkers en Raymond van de Kruisweg. Raymond was niet helemaal top en moest 2 ronden voor het einde de rol lossen zo reed Paul Timmer naar de tweede plaats en Patrick Dekkers bleef mooi de derde.

Yannick Runhart kwam solo over de finish met ruime voorsprong op nummer Paul Timmer en Patrick Dekkers.

 

Masters 40+ 

 

Bij de masters 40+ trok de grote favoriet Maikel Govaerts direct in de aanval en reed in de eerste ronde al weg, gevolgd door ondermeer Rick van Haneberg en Jan Weevers. Patrick Jansen sloot bij het begin van de derde ronde aan bij Govaerts en vanaf dan is het pleit beslecht.

Patrick Jansen klom beter dan Maikel Govaerts die op het eind van de derde ronde moest lossen en alleen op jacht ging naar het zilver.

Jan Weevers wist elke ronde wat dichter naar de tweede plaats te rijden, maar kwam te kort vrede nemen met de derde plaats. Maikel Govaerts was zichtbaar teleurgesteld met zijn tweede plaats. Patrick Jansen is de nieuwe kampioen.

 

Jan van Dijk en Erik Braeken