Voorbeschouwing NK mountainbike

Voorbeschouwing NK mountainbike

Bij het NK ga je er normaal van uit dat iedereen op zijn best gaat zijn. Goed getraind en de laatste puntjes zijn, in de 2 weken voorafgaand aan deze wedstrijd, op de i gezet. Iedereen is gefocust op zijn of haar ultieme wedstrijd. Verrassingen zijn er hopelijk altijd in positieve zin en niet omdat iemand pech heeft of valt en het NK heeft een eigen agenda. Als je de kampioensbibber krijgt, is het over. Dus wedstrijd stress speelt op deze dag ook een rol.

Wie gaat bij de nieuwelingen vrouwen en bij de junior vrouwen Julia Boschker en Didi de Vries verslaan . Deze 2 meiden staan echt op eenzame hoogte momenteel en de enige die in kan bedenken bij de nieuwelingen vrouwen is Zoë Mulder en daar is het als er niemand pech krijgt echt mee gezegd. Didi de vries staat eenzaam en alleen op een ander level en gaat mits er niets gebeurt de titel ophalen.

De nieuwelingen mannen zijn met de gebroeders van Dijke natuurlijk een verhaal apart. Tim en Mick zijn erg dominant en hebben daar nog een ander ongeschreven voordeel bij dat van tweeling zijn die elkaar perfect aanvoelen. Carlo van de Berg misschien als concurrent uit het eigen team of komt Thymen Arensman nog roet in het eten gooien? Dat zijn de favorieten voor de trui.

De junioren mannen gaan er eens een mooie show van maken en er goed. Hier zijn er meer gewaagd aan elkaar tijdens een wedstrijd als het NK en gaan er veel absoluut de ziel uit hun lijf rijden voor dat rood wit en blauw. Per Wiggers is een van de te kloppen mannen als hij zichzelf heeft herpakt na een paar mindere weken. David Nordeman is in absoluut goede vorm en één van de te kloppen mannen. Marc Bouwmeester is ook weer op de weg terug maar 1 man steekt er bovenuit en dat is Roel van de Stegen. Kan Roel echt bevestigen wat vele denken ? Meer dan vermoedelijk van wel.

Bij de amateurs is het Raymond v d Kruisweg die in vorm is. Mark v d Heijden is ook een van de kleppers om rekening mee te houden. Verder nog Thymen v d Vrede en Yannick Runhart , misschien nog een uitschieter van Liwald Dornbos met een goede dag. De amateurs zijn ook de eersten die de spits afbijten op zaterdagochtend vroeg.

Bij de masters 30+ wordt het moeilijk. Christian de Graaf laat echt een dikke min noteren de laatste week. Marcel v Loon en Simon Apperloo laten zich wellicht niet gek maken. Het zal een open strijd worden zonder uitgesproken favoriet met een leuke verrassing in de vorm van Eddy van Ijzerendoorn die mee rijdt en scherp is.

Bij de masters 40+ lijkt Maikel Govaerts de te kloppen man. Jan Weevers , Edwin Raats , Micha de Vries die me nu nog verzekerde dat hij blij is nog te fietsen, maar zaterdag echt heel scherp aan de start staat. Ook hier is de strijd open met zo veel andere namen die je nog nauwelijks zag maar die wel keihard rijden en sleuren aan de kop , hier zal de eerste ronde een slagveld te zien geven.

Bij de Beloften is het moeilijk in te schatten. We hebben Milan Vader, Thijs Zuurbier, Robbert de Nijs, Kjell van den Bogaart, Wiebe Scholten en dan gaat er een lichte voorkeur uit naar Milan Vader en Thijs Zuurbier. Robbert de Nijs zal ook zeker goed zijn en kan wellicht nog voor een leuke verrassing zorgen.

De vrouwen elite dan met Anne Terpstra. Die verkeert echt in een bloedvorm momenteel. Dat bewijzen haar uitslagen die de jongste weken omhoog gaan en beter worden. Zelf geeft ze aan dat ze zich ook beter voelt en ook harder rijdt dan andere jaren. Ze is dus nr. 1 met stip! Met Annemarie Worst en Anne Tauber ligt een stevige tweestrijd te wachten en hopelijk blijven ze nog even met Anne wedijveren. Twee en drie voor deze twee vrouwen. Laura Turpijn , nog niet klaar om het vaandel definitief over te geven en op een NK altijd goed , samen met Lizzy Witlox zal haar ding doen zondag.

Bij de elite mannen staat Rudi van Houts op één. Michiel van de Heijden op twee. Frank Beemer en Hans Becking zullen Michiel het leven zuur maken tijdens het NK. Michiel is redelijk explosief, maar komt misschien net wat te kort tegen Hans Becking die wat goed te maken heeft en Frank Beemer die menigeen versteld heeft doen staan de laatste weken. Grote factor waar rekening mee gehouden dient te worden is Niels Wubben. Hij heeft een meer dan goede vorm laten zien in Alzingen, maar heeft als nadeel dat hij deze week nog de ronde van Luik moest rijden tot vrijdag. Een mooie strijd gaat er ook vanaf de top naar beneden zijn , iedereen is geslepen en tot de tanden toe gewapend met goede vorm. Genieten doe ik nu al.`

Jan van Dijk en Patrick Lagarde(film en foto’s) zullen via FB en de website van offroadbiking.eu verslag uitbrengen.

Jan van Dijk