Zilvermeer cross Mol – Elite vrouwen , winst voor Jolien Verschueren.

Zilvermeer cross Mol – Elite vrouwen , winst voor Jolien Verschueren.

 

Jolien Verschueren wint in Mol na weer een sterk staaltje grinta voor Sabrina Stultiens die 2 de werd  en Sanne v Paassen die in extremis nog knap het podium wegkaapte van Laura Verdonkschot.

Vanaf de start is het Elle Anderson en Loes Sels , Sanne v Paassen en Sabrina Stultiens die de koers hard maakten en al stuivertje wisselend de eerste 2 ronden doorkwamen. Jolien Verschueren,  die een traditionele slechte start  nam en probeerde goed te maken, sloot  in de 3 de ronde aan na een fraai staaltje inhaalwerk en loopwerk. Vanaf dan is het alle zeilen bij zetten , Sanne v Paassen had even de rol moeten lossen omdat ze op haar adem getrapte  en even een ronde moest bij komen van de eerste paar snelle en harde rondes op het fraaie parcours.

Jolien Verschueren nam al snel de kop over om met Sabrina Stultiens in haar kielzog een gat te slaan op de achtervolgers , Loes Sels bezette  op dat moment nog een 3 de plaats wat goed zou moeten zijn voor een podium. Elle Anderson zakte ook wat verder weg naar de achtergrond om van daaruit haar plaats in de wedstrijd te consolideren. Een halve ronde later kwam Jolien al weer met een grote voorsprong op Sabrina de wisselpost voorbij om het dan uiteindelijk solo af te maken. De kleine krachtpatser van het Young Telenet Fidea team had er duidelijk zin in vandaag en haar kleine gestalte heeft doodgewoon de concurrentie afgemaakt en zij nam meer dan verdient de hoogste plaats op het podium in.

Sabrina Stultiens , vandaag voor het eerst weer in het veld en dat in de wedstrijd die ze vorig jaar wist te winnen. Sabrina kwam terug van een lange blessure die ze opliep in een wegwedstrijd en dat hield haar behoorlijk lang letterlijk en figuurlijk van de fiets vandaan ( Sabrina mocht absoluut niet fietsen) nu na een lang trainingskamp met de selectie in Zuid Afrika heeft ze de draad weer op een geweldige manier op kunnen pakken en het was duidelijk een opluchting voor de sympathieke Limburgse. De 2 de plaats was weer een geweldig resultaat en geeft tevens aan dat ze over veel talent beschikt en daar ook gebruik van maakt. Morgen is het geen wedstrijd voor Sabrina maar trainen op techniek want dat heb ik nu nog een beetje tekort vertrouwde ze ons toe , komende week is het dan weer de worldcup in Namen die ze rijdt op het hoogste niveau.

1

foto : Jan Van Dijk

Sanne v Paassen, de uit het Brabantse Vlierden afkomstige renster, heeft ook vandaag een dikke smile op haar gezicht liggen en dat omdat ze in extremis nog een 3 de plaats weg haalt voor de alom tegenwoordige hard rijdende vrouwen. Als 6 de de laatste ronde in gaan en in de sprint op de laatste meters nog 3 de worden , heel erg mooi resultaat van Sanne en we hopen dat dit een voorbode is van een nog betere periode dan ze al had.

Elle Anderson de Amerikaanse is weer terug van weg geweest en hoe , Wow , met een jetlag nog in de benen heeft ze haar eerste wedstrijd op Europese bodem weer ingezet met een zeker 2 ronden fantastisch resultaat door gewoon mee de wedstrijd hard te maken. Elle Anderson die ook een mindere periode achter de rug heeft is duidelijk op de weg terug en ook dat belooft voor de volgende wedstrijden die zei gaat rijden.

2

foto : Jan Van Dijk

Dit parcours is zeker een wereldbeker CQ super prestige waardig en vergt van de renners en sters een speciaal talent om hier te rijden , het zand lag er schitterend bij en dat zorgde voor mooie beelden vandaag. De vrouwen worden ook almaar technischer en ook dat is in de rijstijlen terug te zien en in de mooie resultaten van de rensters die erg technisch zijn en handig met de fiets. Lopen is ook een ding en dien je hier goed te moeten beheersen en dat is iets wat Jolien Verschueren in overvloed liet zien vandaag. We hebben weer genoten van de vrouwen en hebben ook nog leuke interviews die wij later vandaag via de FB pagina online zetten.

Jan v Dijk