Zoë Mulder pakt zilver, Tom Van Ingelom vijfde op Beneluxkampioenschap

Zoë Mulder pakt zilver, Tom Van Ingelom vijfde op Beneluxkampioenschap

De KTM Bikevision bikers namen afgelopen weekend deel aan het Beneluxkampioenschap in Kluisbergen. Zoë Mulder eindigde er tweede, Tom Van Ingelom werd vijfde bij de U23.

‘Dit weekend heb ik het Benelux kampioenschap gereden in Kluisbergen. Mijn start was goed en ik kon in de eerste 2 ronden goed tempo rijden. In de 3e ronde heb ik de eerste plaats moeten afgeven en zo op een knappe 14e plaats geëindigd. Mijn volgende wedstrijd is in Zoetermeer,’ vertelt Sander Kielich.

‘Benelux kampioenschap 2018! Super mooi rondje maar wat een verschrikkelijk zware start- klim. Na een mindere start als 5de het veld in gedoken. Na 1 ronde lag ik op de tweede plaats,  daarna terug gereden naar de eerste plaats. Na een mooie strijd toch moeten laten gaan en als 2de gefinisht. Super tevreden,’blikt Zoë Mulder terug.

Voor Dries Janssens(U19) viel het ook mee. ‘ Ik startte rustig en probeerde me niet op te blazen op de lange startklim. Voordat we het bos indraaiden kon ik nog enkele plekken winnen en ging ik rond de vijftiende plek het bos in. Daarna moest ik even gas terugnemen. Ik kreeg ook vrij snel last in mijn rug waardoor de passages in het bos niet zo vlot gingen. De ronden daarna reed ik op eigen tempo en kon ik mijn positie behouden. De voorlaatste ronde kon ik goed doorrijden zonder last te hebben en schoof ik enkele plekken op. De laatste ronde behield ik mijn plek en eindigde ik op een 10 de plek. Ik ben blij om weeral een stap vooruit te hebben gezet.’

Tom  Van Ingelom(U23) reed een mooie wedstrijd. ‘Ik mocht vanop de tweede rij vertrekken en ik ging rustig van start op de lange en zware startklim. Ik reed vrij ver achteraan de groep, maar bijna boven versnelde ik en kon ik rond de 15e positie de eerste afdaling aanvatten. Doordat ik mij niet opgeblazen had op de startklim kon ik al snel heel wat renners inhalen en reed ik vroeg in de wedstrijd in de top- 10. Ik vond snel een goed en stevig tempo en kon dit tot mijn verbazing een hele wedstrijd aanhouden. Ik kwam nog in de buurt van de viijde, maar toch moest ik na een zware koers tevreden zijn met de zesde plaats algemeen, dit leverde een vijfde plaats op in het Benelux kampioenschap. Een goed gevoel dat we hopelijk kunnen vasthouden tot het einde van het seizoen!’

Bron en foto: KTM Bikevision MTB team