Sanne Cant is opnieuw Europees kampioene in Tabor.

Sanne Cant is opnieuw  Europees kampioene in Tabor.

Sanne Cant is voor de derde keer Europees kampioene geworden in Tabor. In de spurt klopte ze Lucina Brand. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi pakte het brons.

Na de eerste ronde kregen we drie leiders met Brand, Worst en Cant.  Lechner, Van Loy, Kaptheijns en Arzuffi organiseerden de achtervolging.

Het trio bouwde hun voorspong uit op Arzuffi, alleen op jacht op hen.  Bij het ingaan van de tweede ronde sloot Arzuffi bij hen aan. Kaptheijns reed als vijfde voor Van Loy en Lechner.  Sels was dertiende, Van der Beken 16de.

Brand voerde de forcing en zo moest Worst afhaken en ook Arzuffi kon het tempo niet aan.

Met nog twee ronden te gaan, ging Brand fors te keer met Cant en Arzuffi in haar wiel. Worst volgde als vierde op 15 seconden met dan Kaptheijns, Lechner en Van Loy. Wyman passeerde als achtste. Havlikova en Betsema vervolledigen de top tien.

Het leidend trio vatte samen de laatste ronde aan. Worst volgde op 13 seconden, dan Kaptheijns, Van Loy en Lecher. Wyman als achtste op een minuut en Betsema en Havlikova in de top tien. Loes Sels nog steeds als 13 de.

Met nog een halve ronde te gaan, demarreerde Cant en kreeg Arzuffi mee. Brand moest even passen, maar sloot daarna weer aan. Arzuffi ging dan aan de boom schudden. Dat werd de Italiaanse fataal. Brand en Cant streden voor goud.

In de spurt haalde Cant het vlot. Brand moest vrede nemen met zilver, Arzuffi met brons.Annemarie Worst werd vierde voor haar landgenote Maud Kaptheijns. Lechner werd zesde voor Ellen Van Loy. Helen Wyman tikte als achtste aan voor Betsema en Havlikova. Loes Sels werd dertiende, net voor Joyce Vanderbeken.

‘Het is mooi om hier te winnen als winnen al een tijdje moeilijk is. Ik moest terug denken aan het WK hier toen ik ook moest spurten. Ik dacht het opnieuw aan mijn been te hebben, maar gelukkig lukte het nu wel, ‘aldus de meervoudige Europese en huidige wereldkampioene.