Winst voor Jente Michels in Zonnebeke

Winst voor Jente Michels in Zonnebeke

Zonnebeke : wederom winst voor Jente Michels – Ook Joachim Van Looveren pakt zijn eerste overwinning in een A-wedstrijd – Thorben Allaer mag als derde naar podium

26 januari 2019

Zoals elke week staat het weekeinde in teken van het veldrijden. De meesten van onze renners kozen ervoor om naar Zonnebeke af te reizen. Ze kregen daar een zwaar en modderig parcours onder de wielen geschoven. Bij de beloften was het uitkijken naar de prestaties van Ward Deschepper en Kwinten Steur. Voor onze twee jongens was het een superzware opdracht. Zij moesten samen met de profs aan hun wedstrijd beginnen en voorin werd er niet gewacht. Ze stonden met maar liefst 47 beloften en elites aan de start en liefst drie renners haalden de finish niet. Kevin Pauwels legde het tempo op en daar moesten onze jongens aan bekopen. Zij moesten vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Ward Deschepper werd 37e op drie ronden van de winnaar Kevin Pauwels.

Voor Kwinten Steur werd de wedstrijd nog een ronde eerder gestopt. Hij kwam binnen op de 41e plaats op vier ronden van de rijders op het podium namelijk overwinnaar Kevin Pauwels – tweede plaats voor Thomas Pidcock en de derde plaats ging naar Dieter Sweeck. De toppers stonden hier niet aan de start omdat zij gevraagd zijn om zich volledig voor te bereiden op hun wereldbekermanche.

Bij de eerstejaars nieuwelingen waren er maar 19 deelnemers aan de start. We kregen een zeer gesloten wedstrijd met als winnaar Iben Rommelaere. De tweede plaats ging naar Niels Ceulemans en voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team haalde Kay De Bruyckere een derde plaats. Hij kwam binnen op 0.57 van de winnaar.

Bij de tweedejaars nieuwelingen stonden alle ogen gericht op Jente Michels. Hij vond in de eerste ronde zijn goede benen en kon met gemak zijn voorsprong ronde na ronde uitbouwen. Het was dus een nieuwe overwinning voor de kersverse Belgische Kampioen.

De tweede plaats in deze reeks ging naar Lorenzo Masciarelli en de derde plaats was voor Anchain Paul. Milan Kuypers viel net naast het podium. Hij behaalde een vierde plaats.

Ook Brent Delaere reed een sterke wedstrijd. Hij kwam als zesde over de streep. Hij had een achterstand van net geen twee minuten op de winnaar Jente Michels.

Ook Noa Diels stond in Zonnebeke aan de start. Noa Diels zijn start was goed maar van zodra ze van het veld naar het park door de weide heen kwamen had hij al een minuut achterstand aan zijn broek en werd hij teruggeslagen naar een 10 a 15e plaats. Hij herpakte zich vrij snel en naar mate de wedstrijd vorderde kwam hij in zijn ritme te zitten en kon hij terug opschuiven. In de tweede ronde van de vier te rijden ronde kwam hij als vijfde door en dat opende perspectieven voor het podium. Hij legde zichzelf een beetje druk op en dat resulteerde in een paar kleine foutjes waardoor hij terug viel naar een zevende plaats. Sterke wedstrijd gereden van Noa die op 2.12 van de winnaar als zevende de finish haalde.

De nieuwkomer in het gezelschap voor onze ploeg Thibau D’hooge deed het ook voortreffelijk.  Hij mocht vanaf de eerste startlijn aan zijn wedstrijd beginnen en dat gaf hem een goed gevoel. Hij kon mooi mee schuiven en behaalde een mooie achtste plaats net achter Noa Diels.

Onze dames nieuwelingen die deden het op het zware parcours in Zonnebeke voortreffelijk. Ze zetten meteen de puntjes op de I met de winst voor Mirthe Van den Brande. Naast haar mocht Kiona d’Hont als tweede het podium betreden en de derde plaats ging naar Julie Roelants die door onze twee dames op één ronde werd gereden.

Bij de junioren kregen we 30 renners die hun beste beentjes voorzetten. Maar de beste van het pak was dit keer eentje uit onze regions. Joachim Van Looveren pakte zijn eerste overwinning in een A-wedstrijd en was daar super tevreden mee. Jetze Van Campenhout werd tweede op 21 sec. van onze winnaar en de derde plaats ging naar Ugo Ananie uit Frankrijk. Joachim had een zeer goede start en voelde meteen dat hij goed in zijn ritme kwam. De eerste twee ronden bleef hij mooi in tweede – derde positie hangen en controleerde hij de wedstrijd. In de derde ronde maakte zijn medevluchter Jetze Van Campenhout een schuiver waardoor hij direct wat meters voorsprong kreeg. Van dan af heeft hij erin geloofd en ging hij door op zijn eigen tempo. Hij pakte hiermee zijn tweede overwinning van het seizoen.

Verder stond ook Mats Omloop aan de start. Voor hem is het wat zoeken naar de juiste vorm in zijn wedstrijden. Hij komt er wel telkens door maar de start lukt hem niet altijd even vlot. Dus ook nu weer moest hij achtervolgen. Hij eindigde op een 17e plaats op 4.35 van onze winnaar Joachim Van Looveren.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : renners zelf – Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts – Darline