3 Nation Cup Zolder zaterdag

3 Nation Cup Zolder zaterdag

ava

De Nederlandse rijders hebben zich van hun beste kant laten zien op de 3 nation Cup wedstrijd van zaterdag. Maar ook de Belgen hebben zich in bepaalde categorieën laten opmerken.

De dag begon onder een kleine mistlaag,  maar als de dag vorderde kwam de zon aan de hemel piepen en konden de rijders genieten van een stralende zon. Ook de toeschouwers kregen mooie wedstrijden te zien in de Challenge categorieën.

Bij de cruisers women kregen we een volledig Nederlands podium met op de eerste plaats Vera Kwant gevolgd door haar landgenoten Anne Mokkink en ook de derde plaats ging naar een Nederlandse Shauni Vissers. Toch bleven de Belgische meiden goed aanklampen met een vierde plaats voor Bo Steurs en een zesde plaats voor Lieze Crauwels.

Bij de cruisers 17 tot 24 jaar kregen we een mooie overwinning voor Vincent Huisjes. Stijn Strackx hield een mooie plek hoog voor België en de derde plaats ging opnieuw naar een Nederlandse rijder Nick Adriaans. Verder kwamen Yannick Bunneghem voor in de finale met een vijfde plaats en Pierre Yves Leroy nam een achtste plaats voor de België mee naar huis.

Bij de cruisers 30 tot 39 jaar kregen we een volledig Nederlands podium. Harm Van Brussel lag ver voor op de naaste concurrenten en nam de overwinning. de tweede plaats ging naar Junny Brejita en de derde plaats ging naar Zahur Fraai. Ook twee Belgische rijders behaalde de finale van deze categorie namelijk Benoit Dupont voor de vierde plaats en Sammy Deschepper voor de zesde plaats.

Bij de cruisers 40 tot 44 jaar hadden we een Belgische rijder in de finale namelijk Guy Geerts. Hij moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Het podium werd opnieuw ingevuld door Nederlandse rijders. Op de eerste plaats Jeffrey Bignell. De tweede plaats ging naar Gerben Dorland en de derde plaats was voor Ton Van Ginther.

Bij de cruisers 45 en ouder kregen we een gemengd podium. De overwinning ging naar Guido Stokkermans voor Nederland. Thomas Kurowski nam de tweede plaats in handen voor Duitsland en Koen Van Duffel hield de derde plaats in de hoogte voor België.

Bij de jongste categorie boys 8 jaar en jonger kregen we België boven. Stef Lippens mocht de overwinning op zijn palmares bijschrijven. De tweede plaats ging naar Sem Boeckx en de derde plaats ging naar Lowie Nulens voor BMX Circuit Zolder. Verder noteerden we nog een vierde plaats voor thuisrijder Neo Tielens, een vijfde plaats voor Gianni Terryn en een zesde plaats voor Axel Van Den Broeck in deze finale.

Bo Piepers vocht tegen zijn landgenoot Casper Pipers voor de overwinning in de categorie boys 9/10 jaar. Het was uiteindelijk Bo die de overwinning op zijn naam mocht schrijven voor Nederland. De tweede plaats ging naar Casper Pipers ook voor Nederland en Seppe Laenen ging naar een derde plaats op zijn thuisparcours. Verder in deze finale konden we nog een vijfde plaats noteren voor Wannes Magdalijns, een zesde plaats voor Gilles Mathy, zevende plaats voor Kayan Schaerlaeken en Jools Melis sloot de rij met een achtste finale in deze wedstrijd.

Nederland boven voor de finale van de boys 11/12 jaar. Brian Van Eeuwijk legde het strakke tempo op en behield de koppositie tot de finish. De tweede plaats was voor Gianluca Pollefliet, Thomas Jamar mocht als derde het podium op. Verder in deze finale noteerden we nog een vijfde plaats voor Senne Buysen.

Rune Deburgchgraeve legde het tempo op in de finale bij de boys 13/14 jaar. Hij ging Pieter Van Lankveld van Nederland vooraf en ook zijn landgenoot Rico Van de Voorde. Verder noteerden we een vierde plaats voor thuisrijder Pieter Leroi, Jarno Bellens nam voor AA team een zevende plaats in en Sybren Geens kwam als achtste over de finish in deze finale.

Een mooie strijd tussen Justin Kimmann en Axel Webster bij de boys 15/16 jaar. Kevin Elbers ging vlot mee maar kon niet mee strijden voor de eerste en de tweede plaats. De overwinning ging naar Axel Webster die Justin nog kon afhouden in de laatste lijn naar de finish. Voor de Belgische rijders konden we een vierde plaats noteren voor Brett Jacobs en Elisas Verbinnen kwam als zevende over de finish;

Dan kregen we de finales van onze meisjes te verwerken en ook daar kregen we heel wat Belgische rijdsters in de finales te zien.

De finale bij de girls 8 jaar en jonger werd gewonnen door Billy Goossens uit België. De tweede plaats ging naar Demi Nieuwerkamp en de derde plaats ging naar Emma Szekely. Verder noteerden we nog een vierde plaats voor Julie Vranken, een zesde plaats voor Janne Smits en Lotte Wolfs was tevreden met haar zevende plaats.

De wereldkampioene Kjelle Poets liet zien dat zij nog steeds over goede benen beschikt tijdens de finale van de girls 9/10 jaar. Toch kreeg ze heel wat Belgische rijders mee in haar kielzog; De tweede plaats ging naar Chloe Greenwood. De derde plaats was voor thuisrijdster Aiko Gommers. Ook noteerden we nog mooie resultaten voor andere Belgische rijdsters in de finale : een vierde plaats voor Nette Coppens, een vijfde plaats voor Robyn Gommers en nog een achtste plaats voor Kaat Wijckmans die ook rijdt voor BMX Circuit Zolder.

Bij de girls 11/12 jaar ging de overwinning naar Marthe Goossens. Zij werd gevolgd door Kim Huizing voor Nederlands en het podium werd vervolledigd door Nieke Coppens van België.

Bij de girls 13/14 jaar liet Yentl Nijs de concurrenten zien dat zij het parcours als haar broekzak kende. Van start tot finish hield zij er een strak tempo op na en dat liet de Nederlandse meiden wat gas terugnemen. De tweede plaats ging naaar Gerlinda Remmerts en de derde plaats was voor Sam Van Oss. Tessa Zwaenenpoel moest zich tevreden stellen met de zevende plaats.

Bij de girls 15/16 jaar kregen we een podium van twee Nederlandse meiden en een Duitse. De strijd werd gevoerd tussen Wietske Bloemhof en Manon Veenstra maar Wietske nam betere lijnen waardoor zij het voordeel naar zich toe trok. De derde plaats was voor de Duitse rijdster Leonie Schuster. Geen Belgische rijdster in deze finale te noteren.

Na afloop zagen we alleen maar tevreden gezichten rond de track. Dat gaf al een opsteker voor de wedstrijd van zondag waar de junioren en de elites aan de start kwamen.