Wouter Segers en Marie Hossay winnen FC 4 in Peer

Wouter Segers en Marie Hossay winnen FC 4 in Peer

ava

‘ s Morgens rekening houdende met het mistige weer maar eens die was opgeklaard mochten de rijders genieten van een stralend zonnetje onder de skipiste in Peer. Bij de junior elites ging de overwinning naar Wouter Segers en bij de girls 15+ was Marie Hossay de sterkste.

Heel wat rijders zakten af naar de track onder de skipiste in Peer. Onder een stralend zonnetje mochten de rijders hun wedstrijden afwerken. Na de regen in Soumagne was dit een verademing voor iedereen.

Bij de boys 5-6 jaar liet Lars Bosch voor Pulderbos zien dat hij over de beste beentjes beschikte in de finale. Hij hield thuisrijder Unique Everts achter zich en de derde plaats was voor Jenthe Oeyen.

Bij de boys 7 jaar kregen we twee rijders van Zolder die het gingen uitmaken wie de bloemen mee naar huis mocht nemen. Iljo Lenssen en Dries Brouns reden een prachtige wedstrijd maar in de finale beschikte Iljo over de beste papieren. Hij nam de bloemen mee naar Zolder. Tweede plaats was voor Dries Brouns en de derde plaats was voor Rune Raeymaekers.

Bij de boys 8 jaar was het Neo Tielens die het beste weg kwam uit de start. Hij kende het parcours nog van vorig jaar toen hij uitkwam voor Peer maar nu rijdt hij onder BMX Circuit Zolder. Hij was blij met zijn overwinning. De tweede plaats was voor Rune Drijkoningen en de derde plaats was voor Axel Van Den Broek.

Tjörven Mertens ging er als een speer vandoor in de finale bij de boys 9 jaar. Niemand kon zijn wiel houden en zo ging hij met de dagzege naar huis. De tweede plaats was voor Arne Ceuppens en de derde plaats ging naar Viggo Van Neste. Geen Dieter Brouns te zien tijdens de wedstrijd. Hij was ten val gekomen in de training van zaterdag en werd voor verzorging met mama naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een breuk vastgesteld aan de hand. Dieter ligt nu voor zes weken in het gips. We wensen hem van hieruit een spoedig herstel toe.

Bij de boys 10 jaar was Jools Melis het snelste in de finale. Hij hield Kayan Schaerlaeken van de overwinning af. De derde plaats ging naar Thomas Willems.

Ferre Van Winkel deed de thuissupporters uit hun dak gaan. Van start tot finish hield hij het tempo hoog en niemand kon hem van de dagzege houden. Achter hem kregen we een mooi duel te zien tussen Didi Van Tiggelt en Seppe Laenen. Eerstgenoemde reed een voortreffelijke laatste lijn maar Seppe Laenen was technisch iets sterker en daardoor kwam hij als tweede over de finish en Didi derde.

Boys 12 jaar was een mooie strijd tussen Senne Buysen, Dorian Geurten, Robbe Meerts. Ze probeerden allen hun voordeel te halen op het tweede stuk maar alle drie sprongen met gemak de twee eerste heuvels op deze lijn. Dus was het proberen op de derde en de vierde lijn. Daar was het Senne Buysen die de perfecte lijn koos en zo naar de dagzege fietste. Dorian Geurten wist de aanval van Robbe Meerts nog te ontkennen wat hem de tweede plaats opleverde.

Bij de boys 13 jaar liet Dennis Schrooten een overwinning noteren. Hij kende de omloop als zijn broekzak en dat gaf hem voordeel op zijn thuisparcours. De tweede Yenten meiresonne deed er alles aan maar kwam dit maal te kort om de bloemen mee naar huis te nemen. De derde plaats was voor Wout Geukens van AA Drink BMX

Pieter leroi had dit keer een superstart tijdens zijn finale bij de boys 14 jaar. Dat gaf hem vleugels. De anderen konden dit keer alleen maar nakijken hoe Pieter met gemak van heuvel naar heuvel sprong en geen enkele fout maakte. De tweede plaats ging naar thuisrijder Rhune Deburggraeve en de derde plaats was voor Yannick Wolfs.

Het tempo werd de hoogte ingejaagd bij de boys 15-16 jaar. Ruben Gommers, Nick Vandeput en Andy Ruts gingen vlot weg aan het starthekke. Gingen vliegend over de laatste heuvel van het eerste stuk heen om dan vol aan te zetten om bijna alles te springen op de tweede lijn. Dat lukte met gemak voor alle drie piloten en weg waren zij. Onder hun drietjes gingen ze uitmaken wie de dagzege op zijn palmares kon schrijven. Ruben Gommers beschikte over de beste papieren en liet Nick Vandeput net achter zich. Andy Ruts was tevreden met zijn derde plaats.

Jari Cammans was het beste op de track in de finale bij de boys 17+. Hij ging de strijd aan met Gordon Martin maar deze moest de duimen leggen tegen het jonge geweld. De derde plaats was voor Jordi Van Bouchout.

Bij de masters 30+ hadden we maar drie rijders achter het starthekke. Onder hun drietjes maakten zij er een fijne dag van. De overwinning ging dit keer naar Nico Willem die Kevin Geboers en Danny Pinxten achter zich hield.

Bij de junior elites men was het uitkijken naar wat onze rijders op de pro sectie gingen doen. In de reeksen hadden de toeschouwers al heel wat spectakel gezien maar ook een ongeval met Björn Wijnants. Gelukkig blijft het bij een flinke hersenschudding en een onderarm/pols fractuur dat op vijf plaatsen gebroken. Daaraan wordt Björn geopereerd. OOk hem willen we via deze weg een spoedig herstel toewensen. Terug naar de strijd voor de overwinning. We kregen een strijd tussen Wouter Segers, Joffrey Wouters en Sam Nouwen. Laatstgenoemden werd gesteund door heel wat thuissupporters. Als een speer ging hij ervandoor en sprong mooi de heuvels van de prosectie. Maar voor hem barstte de strijd los tussen Wouter Segers en Joffrey Wouters. De eerstgenoemde koos betere lijnen wat hem wat voordeel opleverde. Hij mocht dus ook aan de finish de dagzege op zijn palmares schrijven.

Bij de girls 5-6 jaar kregen we een mooie wedstrijd te zien van Maxime Breugelmans. Van start tot finish bepaalde zij het tempo. De tweede die de finish overschreed was Joni Waeyenberghe en de derde plaats was voor thuisrijdster Caeley Moull.

Bij de girls 7-8 jaar mochten de thuissupporters opnieuw juichen. Emma Szekely bezorgde hen opnieuw reden tot feesten. Van start tot finish reed zij vlot aan de leiding en bezorgde zo het thuisfront opnieuw een zege. De tweede plaats was voor Zita Broecxk en Janne Smits mocht als derde over de finish komen.

Weer stond er geen maat op de kersverse wereldkampioene Kjelle Poets. Toch probeerde Chloe Greenwood te profiteren van het thuisvoordeel maar Kjelle legde er een strak tempo op en dat gaf alleen haar concurrenten het nakijken. De derde plaats ging naar Aiko Gommers.

Zara Vingerhoets voelde zich zeer goed op de track in Peer. Alles van haar reeksen won ze met gemak. De tweede plaats was voor Zoe Schaerlaeken die telkens in een zucht van haar concurrente de eindstreep haalde; Ook Britt Baetens reed een voortreffelijke wedstrijd maar eindigde steeds derde.

Bij de girls 13-14 jaar was het uitkijken naar wie de beste start kon afwerken. Dit keer was het Bo Van Tiggelt die het goed afging in de finale. Ze ging vlot weg aan het starthekke en koos de beste lijnen. Achter haar kwam het tot een strijd tussen Yellisse Van den Broeck en Laura Driesen. Maar eerstgenoemde was op haar hoede voor de aanval van Laura en wist deze telkens met een antwoord te voorzien. Laura moest uiteindelijk tevreden zijn met haar derde plaats.

Bij onze dames 15+ kregen we een strijd voor de eerste plaats tussen de dames van Zolder namelijk Marie Hossay en Yentl Nijs. Ze waren beiden aan elkaar gewaagd maar Marie reed een mooie laatste lijn waardoor Yentl net te kort kwam om haar de overwinning af te snoepen. De derde plaats was voor Jone Vangoidsenhoven.

Bij de cruisers -30 jaar was Stijn Strackx de beste in de finale. Hij wist Gordon Martin achter zich te houden. De derde plaats ging naar Jordi Goovaerts.

Bij de cruisers +30 jaar kregen we een overwinning te noteren voor Wesley Van Gastel. Hij ging vlot door de finale heen en liet Tonny Strobbe mooi achter zich. Nico Schroyen probeerde nog een aanval in te zetten op Tonny voor de tweede plaats maar kwam net te kort.

Bij onze Cruisers Girls kregen we een mooie wedstrijd te zien. Er was strijd voor de overwinning. Lieze Crauwels ging Lisse Herremans voor en daarmee nam zij de overwinning mee voor Frits Belgium. De derde plaats was voor Peggy Marien.

Volgende week strijkt de hele meute neer op het BMX Circuit Zolder parcours. Daar wordt dan het derde luik van de 3 Nation Cup verreden. Het zullen spannende reeksen worden. Ook voor onze Belgen is het spannend want zij die in de finale rijden krijgen al een ticket voor het WK Kampioenschap van volgend jaar in Zolder. Dus spanning en spektakel verzekerd.