3 Nation Cup Zolder zondag

3 Nation Cup Zolder zondag

ava

Wat frisser aan de dag begonnen, maar na de middag kwam de zon er toch opnieuw door. Dit keer kregen we de girls/boys 15/16 jaar en de junioren en elites aan de start. Overall winnaar bij de elites Men was Twan Van Gendt. Bij de junioren hadden we Niek Kimmann als overall winnaar.

’s Morgens was het wat kouder dan de dag voordien maar dat deerden de rijders niet om er een spectaculaire wedstrijd van te maken. In de voormiddag mochten de challenge classes hun wedstrijden betwisten en in de namiddag zagen we 15/16 jarigen en de junioren en de elites aan het werk.

Bij de girls 8 jaar en jonger kregen we een overwinning voor Emma Szekely. Het podium werd volledig Belgisch getint. De tweede plaats was voor Billy Goossens en de derde plaats ging naar Janne Smits. Verder in deze finale noteerden we nog een vierde plaats voor Mirre Stabel, een vijfde plaats voor Julie Vranken en een achtste plaats voor Lotte Wolfs.

Bij de boys 8 jaar en jonger voelden Stef Lippens en Neo Tielens zich goed op de track. Onder hun tweetjes bepaalden zij het tempo. Maar het was Stef Lippens die de beste lijnen reed en de overwinning op zijn naam schreef. De thuisrijder Neo Tielens werd mooi tweede en was hiermee zeer tevreden. de derde plaats ging naar de rijder uit Duitsland Elias Wiegel. In deze finale hadden we nog een vierde plaats voor Lowie Nulens, een vijfde plaats voor Sem Boeckx en een zesde plaats voor Gianni Terrijn.

Kjelle Poets voelde zich op zondag ook de sterktste bij de girls 9/10 jaar. Ze fietste makkelijk naar haar overwinning toe. Het podium werd dit keer verder bekleed met een tweede plaats voor Nette Coppens en een derde plaats voor thuisrijdster Aiko Gommers. Haar zus Robyn kwam als vierde over de meet, vijfde plaats was voor Chloe Greenwood en een achtste plaats voor Julie Nicolaes bij haar eerste Europese deelname.

Het was een geslaagd weekeinde voor Bo Piepers in Zolder. Ook op zondag wist hij de finale bij de boys 9/10 jaar te winnen. Dit keer ging de tweede plaats naar Julian Bijsterbosch uit Nederland en de derde plaats was voor Casper Pipers ook uit Nederland. De vierde plaats ging naar thuisrijder Seppe Laenen, een vijfde plaats voor Kayan Schaerlaeken, een zevende plaats voor Thomas Willems en de achtste plaats was voor Wannes Magdalijns.

Bij de girls 11/12 jaar ging de overwinning naar Marthe Goossens die zorgde voor een dubbele overwinning in één weekeinde. De tweede plaats was voor Nieke Coppens en de Nederlandse Mila Kool kwam als derde over de finish. Zoe Schaerlaken was zesde in deze finale en ook Britt Baetens fietste als achtste over de meet.

Bij de boys 11/12 jaar kregen we een Duitse overwinning. Onder de naam van Sebastiaan Gross mochten de Duitse toeschouwers juichen. Thomas Jamar zorgde voor de Belgische supporters voor een tweede plaats. Het derde plekje op het podium werd opgevuld door Brian Van Eeuwijk. Senne Buysen werd vierde in deze finale. Gianluca Pollefliet werd vijfde en Robbe Meerts werd zesde.

Een mooie strijd tussen Femke Gerritse en Gerlina Remmerts voor de overwinning bij de girls 13/14 jaar. Toch koos Femke in de laatse rechte lijn een beter traject wat voor haar de bloemen betekende. Bo Van Tiggelt kwam als derde over de finish. Verde noteerden we nog een zesde plaats voor Celien Coppens.

Rune Deburgchgraeve voelde zich in Zolder op zijn gemak. Hij fietste tijdens de finale bij de boys 13/14 jaar zeer strakke lijnen en reed recht naar de overwinning af. Sybren Geens kon dit keer als tweede juichen en Pieter Van Lankveld moest onze twee Belgische rijders voor zich dulden. Rico Van de Voorde mochten ze wals vijfde noteren en Yannick Wolf zevende en een gekwetste Jarno Bellens kwam nog als achtste over de finish.

Bij de klasse Men 30 and over was Harm van Brussel de meester op het parcours. Hij nam de overwinning mee naar Nederland. Maar ook de andere Nederlandse rijden fiesten zeer goed want het werd een volledig Nederlands Podium. De tweede plaats was voor Zahur Fraai en de derde plaats ging naar Elco Gjaltema.

daarmee werd het eerste block op zondag afgesloten en kon men deze huldiging al voltrekken. Even een broodje eten en dan er weer vol tegenaan voor block 2.

Bij de finales bij de boys 15/16 jaar kregen we een mooie strijd te zien van Ruben Gommers als Belg tegen twee Nederlandse rijders namelijk Justin Kimmann en Kevin Elbers. Ruben kon wat meer voordeel halen omdat hij het parcours ook zeer goed kende. Hij wachtte zijn moment af en sloog zeer hard toe. De Nederlandse rijders moesten hem laten gaan. Zo nam Ruben de overwinning mee naar huis. Justin Kiemmann werd tweede en de derde plaats ging naar Kevin Elbers. Verder in deze finale konden we nog een zesde plaats noteren voor Brett Jacobs.

Bij de Girls 15/16 jaar stond er geen maat op Wietske Bloemhof. Van start tot finish reed zij aan de leiding en gaf haar recht op de overwinning. Na haar kwam haar landgenote Manon Veenstra als tweede over de meet. Leonie Schuster voor Duistland nam de derde plaats in handen. Bo Steurs had geprobeerd maar moest de duimen leggen tegen de Duitse rijdster. Ze werd uiteindelijk vierde. Liesse Herremans mocht zich tevreden stellen met een zesde plaats.

Bij de women 17 and over ging het in de finale alleen maar tussen Nederlandse rijdsters. Het was Rensje Roelofs die de bloemen mee mocht nemen. Soraya Van Hees die gemakkelijk reed in haar manches had het in de finale toch wel wat moeilijker maar werd uiteindelijk nog tweede. De derde plaats was voor Annemarijne Mohlmann.

Ook in de finale men 17/29 jaar was het Nederland boven. Dyon Planting ging als eerste over de finish heen en werd gevolgd door Renz Van Haandel en Geert Van de Velde.

Bij de elites Women kregen we Laura Smulders als winnares van de zondag wedstrijd. Zij was de enige rijdster die de eerste heuvel van de acht meter sprong. De tweede plaats ging naar Judy Baauw en de derde plaats was voor Sandra Pavokovic die de eindwinnares werd van de overall 3 Nation Cup voor Duitsland. Marie Hossay die in de finale vierde werd werd tweede in het overall klassement. Jone Van Goidsenhoven werd derde in het overall klassement en werd in de finale van de dag vijfde.

Geen maat stond er op de wereldkampioen Niek Kimmann bij de Junior Elites Men. Hij ging zijn landgenoten Niels Bensink en Jay Schippers voor in de finales. Niek Kimmann werd de winnaar Overall en kreeg hiervoor 2000 Euro de tweede plaats ging naar Jay Schippers die hiermee 100 Euro rijker werd.

In de strijd voor de winst bij de elites waren de Nederlandse rijders de sterksten. Jelle Van Gorkom won de finale bij de elites gevolgd door Martijn Jaspers en Twan Van Gendt. De overall overwinning ging naar Twan Van Gendt die hiervoor een cheque van 5000 Euro in ontvangst mocht nemen. De tweede van het overall klassement werd Jelle Van Gorkom en ook hij kreeg een cheque ter waarde van 2000 euro overhandigd.

De organisatie in Zolder was toppie.