3de manche Belgische beker Trial Houffalize

3de manche Belgische beker Trial Houffalize

Zondag stond de 3de manche van de Belgische beker trial geplanned in Houffalize tijdens het Mountainbike festival. De wedstrijd in Houffalize is telkens speciaal omdat het samen valt met de andere disciplines en Houffalize telkens een massa volk lokt. Het mooie weer was ook keer weer van de partij. Bij de jeugd stonden we met 22 aan de start. In Houffalize wordt de lat elk jaar hoog gelegd en de zones waren dan ook zeer moeilijk. Er werd optimaal gebruik gemaakt van het terrein wat maakte dat ook zondag er weer veel afwissiling in de zones zat.
Bij de Promesse was de overwinning voor Cara Rémi, voor Tim Coulé en Noé Jacquet.Tom Lecloirec die 4de eindigde behoudt zijn leidersplaats in de Belgische beker aangezien Cara en Noé buiten categorie starten.
Bij de Poussins een overwinning voor Jan Maes met Loris Darimon en Florent Banneux respectievelijk op de 2de en 3de plaats. Loris verstevigd zijn leidersplaats in de algemene stand van de Belgische beker.
Bij de Benjamin een overwinning voor Bill Marechal en een 2de plaats voor Charlotte Coen en tenslotte een derde plaats voor Bastien Dewez. Bill verstevigd ook zijn leidersplaats in de algemene stand van de Belgische beker.

Bij de miniemen was de overwinning voor Romain Léonard, gevolgd door Maxime Sinzten op een 2de plaats. Maxime behoudt wel zijn leiderspositie in de Belgische beker.

Om 12:30 was het dan de beurt aan de Cadetten, Juniors en Elites. Ook voor hen waren de zones zwaar met een aantal opgaves tot gevolg
Bij de Cadetten een overwinning voor Damon Dubois voor Bastien Gromersch en Amaury Lejeune. Damon verstevigd ook zijn leiderpositie in het algemene klassement. Bij de Cadetten kwam Dieter Pletinckx zwaar ten val en werdt met de ambulance afgevoerd. Er werd even gevreesd voor een letsel aan de rug, maar rond 22:00 kregen we het verlossend bericht dat alles in orde was. Bij de Juniors wederom een overwinning voor Gauthier Ferro, die ook zijn leiderspositie in het algemeen klassement verstevigd, voor Jonathan Grommerch en Clement Dejace. Een spannende strijd voor plaats 1 en 2 bij de elites tussen Kenny Belaey en Iciar Van Den Bergh. Het is uiteindelijk Kenny die de overwinning behaald voor Iciar en Nicolas Massart. Iciar behoudt de leiding in het algemene klassement maar ziet Kenny terug naderen. Voor Kenny was het een drukke dag. ’s Morgens had hij al een show gegeven samen met Wesley op het mountainbike festival en midden in de wedstrijd had hij een tweede show. Na de wedstrijd gaven Kenny en Wesley dan nog een laatste keer het beste van zichzelf voor de prijsuitreiking.

Een wat lagere opkomts bij de meisjes. Maurine deed haar eerste communie en Perrine had afgelopen week een kwetsuur opgelopen tijdens de training. Na een moeilijke start trok Charlotte toch het laken naar haar toe en behaalde de overwinning voor Aurore Defraittrue. Door deze overwinning staat Charlotte ook wat steviger aan de leiding in het algemene klassement.