Elite Belgacom Belgian MTB GP

Elite Belgacom Belgian MTB GP

Tom Meeusen heeft bij de elite en beloften de wedstrijd in Averbode gewonnen. Hij haalde het voor Rudi van Houts en Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels.  Het waren van Houts en Meeusen, die de wedstrijd domineerden en van start tot finish aan de leiding reden.

Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels was het snelst weg en reed daarna samen met Nederlands kampioen Rudi van Houts, Tom Meeusen, Ruben Scheire en Bas Peters aan de leiding.

In de tweede ronde waren de posities enigszins veranderd. Van Houts, Meeusen, Van Hoovels en Scheire reden lichtjes afgescheiden aan de leiding voor Peters en Tielens.

Met nog de zes ronden te gaan kwam Rudi van Houts alleen voorbij met in zijn zog de vier achtervolgers. Tielens reed als zesde.

Nog een ronde reed van Houts solo, met in de achtervolging Meeusen en Van Hoovels en wat verderop Peters en Scheire.

Op twee ronden van het einde koos Meeusen het hazenpad. Hij had een kleine voorsprong op van Houts. Van Hoovels volgde op vijftig seconden.

In de laatste ronde kon Tom Meeusen al rustig het zegegebaar maken en zijn truitje dicht ritsen.  Hij overschreed solo de eindmeet met een ruime voorsprong op Nederlands kampioen Rudi van Houts.  Kevin Van Hoovels mocht als derde op het podium.

Meeusen had achteraf de brede lach op het gezicht. ‘Van Houts wou ik liever niet in het wiel hebben.  Ik deed er dan ook alles aan om hem uit het wiel te rijden. Toen dat lukte, wist ik dat het binnen was.  In de spurt ben ik niet traag, maar dit gaf me zekerheid.  Ik ben blij nog eens te winnen. Na het vertrek van Stybar en Pauwels ligt de druk op mijn schouders. In Boom zal ik er niet bij zijn. In Geraardsbergen en het BK wel,’aldus de Fidearenner.

Rudi van Houts ‘Het ging niet helemaal goed. Ik voelde dat het niet zo gemakkelijk ging als vorige week.  Maar toch reed ik  een goede wedstrijd. In het begin reed ik even alleen weg.  Na een paar ronden maakte ik echter een foutje en was Tom gevlogen. Het waren een paar foutjes te veel.  Tom was gewoonweg beter vandaag. Malmedy nu zondag is de volgende wedstrijd, ‘ vertelde de Nederlandse kampioen die zijn selectie voor de Spelen van Londen al voor de helft binnen heeft.

Kevin Van Hoovels reed in feite een thuiswedstrijd. De Belgische kampioen gaf lang de indruk het kopduo bij te benen. ‘ In het begin was ik nog mee met de leiders.  Maar het ging me daarna wat te snel.  Ik wilde het gaatje nog toe rijden, maar dat lukte me niet meer.  Twintig seconden op deze snelle omloop is niet niks.

Ik ben tevreden met mijn derde plaats,’wist de Lingier-Evenzarenner.

In de tussenstand van de Belgacom Belgian MTB GP is Rudi van Houts de nieuwe leider voor Tom Meeusen en Kevin Van Hoovels.

 

Erik Braeken en Chantal Bensch