4de manche Belgische beker Trial

4de manche Belgische beker Trial

Afgelopen zondag stond in Aywaill de 4de manche van de Belgische beker op het programma.
In de voormiddag stonden 24 jeugdige rijders aan de start, onder hen ook 4 meisjes. Alhoewel er regen voorspeld was kon de wedstrijd starten onder blauwe hemel en een stralende zon. Tijdens de wedstrijd zelf was er echter een zware onweersbui en werd de wedstrijd stil gelegd. Enkele zones werden door de overvloedige regen te gevaarlijk en er werd beslist 1 zone te schrappen en een andere zone 2 keer te laten rijden. Er was ook een vrij zware val van Arthur Belin die kloeg van hoofdpijn en een pijnlijke schouder. Gelukkig bleek het achteraf allemaal mee te vallen en houdt hij er enkel een paar blauwe plekken aan over. Door de regen werden er door de rijders ook aardig wat meer strafpunten gemaakt in de laatste ronde dan in de eerste 2 ronden. Bij de promesse van de overwinning voor Tim Coulée voor Samuel Verkenne en Paco Leonard. Bij de Poussins was er een duidelijke overwinning voor Loris Darimon voor Thomas Carlier en Florent Banneux. Girl power bij de Benjamins. Bill Maréchal is voorlopig nog te sterk voor Charlotte Coen maar met Aurore defraiteur op een derde plaats houden beide meisjes toch net wat jongens achter zich. Bij de miniemen slechts 2 rijders aan de start met een duidelijke overwinning voor Romain Léonard voor Maxime Sintzen.

In het klassement van de Belgische beker staat bij de promesse Tim Coulée aan de leiding, voor Daan Van Daele. Bij de Poussins gaat Maurine Sintzen aan de leiding. Het klassement in deze categorien is aardig door elkaar geschud nadat alle licentiegegevens verzameld waren. Heel wat rijders rijden niet volgens hun leeftijdscategorie en zijn bijgevolg geschrapt uit de de officiele klassering. Bij de Benjamins geen wijziging, Bill Maréchal staat stevig aan de leidin voor Charlotte Coen. Bij de miniemen behoud Maxime Sintzen de leiding voor Romain Léonard. Bij de meisjes tenslotte staat Charlotte Coen stevig aan de leiding en delen momenteel Aurore Defraiteur en Maurine Sintzen de 2de plaats.

Om 14:00 was het dan de beurt aan de Cadetten, Juniors en Elites. Gelukkig was de hemel uitgeklaard en konden zij hun wedstrijd droog afwerken. Bij de Cadetten was er een overwinning voor Dieter Pletinckx voor Cedric lemmens en Damon Dubois. Gauthier Ferro blijkt onverslaagbaar dit seizoen en won met een groot verschil van Maxime Senden en Jérôme van Buggenhout. Bij de elites tenslotte een verwachte overwinning voor Kenny Belaey voor Iciar Van Den Bergh en Pierre-Charles Thomas.
In de Belgische beker staat bij de Cadetten Damon Dubois aan de leiding voor Bastien Gromerch. Gauthier Ferro staat uiteraard stevig aan de leiding voor Maxime Senden. Bij de Elites tenslotte staat Iciar Van Den Bergh aan de leiding voor Kenny Belaey.

Volledige resultaten Aywaille:
Promesse:
1: Tim Coulée
2: Samuel Verkenne
3: Paco Leonelli
4: Tom Le Cloirec
5: Ines Coulée (F)

Poussin:
1: Loris Darimont
2: Thomas Carlier
3: Florent Banneux
4: William Lecerf
5: Tom Maekels
6: Julien Carlier
7: Nathan Roussel
8: Arthur Belin
9: Maurine Sintzen (F)
10: Pol Boudron

Benjamin:
1: Bill Maréchal
2: Charlotte Coen (F)
3: Aurure Defraiteur (F)
4 : Maurin Gavage
5 : Romain Lassance
6 : Lucas Goffinet
Opgave Martin Schilz en Bastien Dewez

Minime:
1: Romain Léonard
2: Maxime Sintzen

Cadet:
1: Dieter Pletinckx
2: Cedric Lemmens
3: Damon Dubois
4 : Bastien Gromerch
5 : Laurent Bonhomme
6 : Randy Matagne

Juniors:
1 : Gauther Ferro
2 : Maxime Senden
3 : Jérôme van Buggenhout
4 : Quentin Collard
5 : Germain Ferro

Elite:
1 : Kenny Belaey
2 : Iciar Van Den Bergh
3: Pierre-Charles Thomas
4: Gil Alkema
5: Nicolas Massart