7de manche Belgisch beker Trial in Kluisbergen

7de manche Belgisch beker Trial in Kluisbergen

Afgelopen zondag vond de 7de manche van de Belgische beker Trial plaats in Kluisbergen. Een 40-tal piloten stonden aan de start voor een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen. Kluisbergen is zowel technisch als fysiek een van de zwaarste wedstrijden, vooral ook door de afstand van de zones en de klim die telkens moet afgelegd worden van de lager gelegen zones naar de zones gelegen aan café den toren. Ook het warme oktober weer maakte het er niet makkelijker op. Het mooie weer maakte echter ook dat er veel publiek aanwezig was en je merkt toch dat Trial stilaan meer en meer bekend geraakt bij het gewone publiek.

Bij de jeugd was er een mooie prestatie van Daan Van Daele die zijn eerste overwinning bij de Promesse behaalt. Daan is tevens de jongste piloot in zijn reeks. Loic Maniet behaalde een 2de plaats en Luka Mattart eindigde op een derde plaats. Bij de Poussins een overwinning voor Tom Le Cloirec. Ook voor Tom was het de eerste overwinning van het seizoen. De tweede en derde plaats werd gedeeld door de broertjes Julien (2de) en Thomas (3de). Bij de Benjamins een zoveelste overwinning voor Bill Maréchal met Maurin Gavange op een 2de plaats en Aurore Defraitteur op een derde plaats. Bij de miniemen een overwinning voor Romain Léonard en een 2de plaats voor Charlotte Coen die de overstap naar de miniemen heeft gemaakt nu de eindoverwinning bij de meisjes mathematisch zeker is. Dieter Pletinckx haalde een mooie overwinning bij de cadetten, voor Damon Dubois en Bastien Gromerch. Een duidelijke overwinning voor Gauther Ferro bij de juniors, maar een spannende strijd voor de 2de en 3de plaats. Het is uiteindelijk Maxime Senden die het haalt voor Gijs Elebaut met 1 strafpunt verschil. Bij de elites een overwinning voor Nicolas Massart voor Thijs Verhoeven en Yoric Dammen. Bij de meisjes tenslotte een overwinning voor Aurore Defraiteur voor Charlotte Coen en Maurine Sintzen.

 

Het eindklassement voor de Belgische beker valt ook stilaan in zijn plooi.

Charlotte Coen was al zeker van de eindoverwinning bij de meisjes na Comblain-au-Pont. Ook bij de Benjamin is Bill Maréchal nu zeker van de eindoverwinning. Romain Léonard is zeker van de eindoverwinning bij de Miniemen. Zijn enige concurrent Maxime Sintzen heeft zich geblesseerd tijdens de training en is 6 maanden out.

Gauthier Ferro is zeker van de eindoverwinning bij de Juniors.

Bij de elites is de strijd met nog 3 manches te gaan zeer spannend. Nicolas Massart staat aan de leiding met 1 punt voorsprong op Kenny Belaey en 2 punten op Iciar Vandenbergh.