Stijn Strackx en Thomas Cools worden Kampioen van Antwerpen BMX bij de Elite en Junior.

Stijn Strackx en Thomas Cools worden Kampioen van Antwerpen BMX bij de Elite en Junior.

ava

Onder een stralende zon werd er in Wilrijk gestreden voor de titel van Provinciaal kampioen BMX 2011.

JIll Boumon werd kampioen van Antwerpen bij de Cruisers Girls. Jonas Van Herck was de beste bij de Cruisers -16 jaar, tweede werd Thor Claessens en de derde plaats van voor Wout Meerts. Nick De Proost was een maatje te snel voor Thomas Cools bij de Cruisers 17-29 en zo werden zij respectievelijk 1 en 2. Guy Ruts werd in de categorie Cruisers 30+ kampioen, de ereplaatsen waren voor Ronny Vermaelen en Tim Gijs.

Bij de kleinste meisjes was het Fiebe Dens die de titel won, ere-dames waren Lola De Rijck en Nette Coppens. De titel bij de Girls 8-9 jaar was voor Nieke Coppens, de tweede plaats was voor Jenna Verbraeken. Tessa Zwaenepoel is provinciaal kampioene bij de Girls 10-11 jaar,  Jinke Verbraeken en Celien Coppen maakte het podium volledig. Bij de Girls 12-14 jaar was het Karo Vertessen die de titel veroverde voor Ynke Matheusen en Myrthe De Rijk. Lisse Adams was de snelste bij de Girls 15-16 jaar voor haar clubgenote Jessica Sels en Sien Van Oijen.  Tori Van De Perre werd kampioene in de categorie Junior Women en bij de Elite Women was het Talitha Van Hoof die de titel won.

Het podium bij de Boys 5-6 jaar was voor Milan De Laet op 1, Thur Leysen op 2 en Noah Belarbi op 3. Rico Coeckelbergs stond op het hoogste schavotje bij de Boys 7 samen met Luka Van Steenbergen en Toon Rosiers. Bij de Boys 8 jaar waren Gianni Vermaelen, Robbert Van Staeyen en Senne Willems de nummer 1, 2 en 3. Robbe Meerts werd de kampioen bij de Boys 9 jaar, Senne Buysen en Dante De Vrij maakte het podium compleet. Wout Geukens, Robbe Dens en Jef Serneels waren de hoofdrolspelers bij de Boys 10 jaar, de overwinnaar was Wout. Bij de Boys 11 jaar was Robbe Verschueren sneller dan Sybren Geens en Mathijn Bogaert. Brett Jacobs die dit jaar al een heel sterk seizoen reed toonde ook nu weer dat hij de beste was. De zilvere medaille was voor Dennis Steemans, de bronzen medaille voor Sil Huysmans.

Bij de Boys 13 jaar was het Belgisch kampioen Jordi Goovaerts die de gouden medaille veroverde met in zijn kielzog Andy Ruts en Abel Van De Velde. Mathijs Verhoeven, Seppe Willems en Stef Van Mechelen waren de podiumgasten bij de Boys 14 jaar met Mathijs op het hoogste schavot. Joffrey Wouters die ook al een heel sterk seizoen rijdt neemt de trui, gouden medaille en bloemen bij de Boys 15 jaar in ontvangst, Jona Laenen is mooi 2de en Wouter Segers wordt 3de. In de categorie Boys 16 jaar is het Sander Vermeiren die wint voor  Jaan Naets en Yannick Bunneghem. Jeroen Torfs is dan weer de snelste bij de Boys 17+, Robin Verheyden en Niels Verdijck zijn respectievelijk 2 en 3. Joost Bogaert  en Werner Van Der Auwera zijn de hoofrolspelers bij de Masters 30+. Joost  kaapte de hoofdrol weg en Werner  krijgt de bijrol.

Thomas Cools is in de 3 reeksen sneller dan Yergon Vaes en Kobe Naets en neemt de provinciaalse trui, gouden medaille en bloemen bij de Junior Men mee naar huis. Stijn Strackx is dan weer sneller dan Nick De Proost en wordt kampioen bij de Elite Men.

Bensch Chantal ( BMX-mama )