Afscheid van Daphny Van den Brand

Afscheid van Daphny Van den Brand

ava

In Oostmalle nam Daphny Van den Brand deel aan haar allerlaatste sluitingsprijs. En hoe ze dit deed…..

Wat een mooie manier om afscheid te nemen van je dagelijkse bezigheid ….

Winnen op de allerlaatste sluitingsprijs van Oostmalle, daar had Daphny alleen maar van kunnen dromen. Het werd ook werkelijkheid. In de slotfase van de wedstrijd versloeg ze Marianne Vos in de Sprint. Haar collega’s hadden in die wedstrijd allen een erebetuiging voor Daphny door allen vlechtjes in hun haar aan te brengen.

Daphny Van den Brand is 33 jaar en mag terugblikken op een prachtige carrière. Ook al denkt zij daar zelf anders over. Zij had de lat voor haar zelf wel wat hoger liggen dan de behaalde resultaten. Ze wou er nog een wereldtitel bij alvorens af te sluiten. Maar helaas daar is ze niet in geslaagd. Ze besefte al heel vlug dat de concurrentie in de persoon van Marianne Vos er eentje was om mee rekening te houden. Velen wedstrijden hebben ze samen hard gemaakt en zelf zijn zij er sterker uitgekomen. Daar is ze blij om.

Nu het einde daadwerkelijk is gekomen, werd het Daphny eventjes te veel. De traantjes liepen dan ook over haar wangen. Om op zo’n manier haar carrière te mogen afsluiten, daar had ze alleen maar van kunnen dromen. Maar het lukte haar om het seizoen af te sluiten met een prachtige overwinning. Volledig stoppen met fietsen hoort er nog niet bij. Fietsen is en blijft een passie voor Daphny. Toch is haar eerste prioriteit nu om mama te worden.