Kevin Pauwels in de bloemetjes op prijsuitreiking GVA

Kevin Pauwels in de bloemetjes op prijsuitreiking GVA

ava

Op maandag, 20 februari 2012 vond de prijsuitreiking van de G.V.A. trofee in Antwerpen. En als klap op de vuurpijl kwam er nog een primeur uit de toverhoed….

In Antwerpen vond de 25e uitreiking plaats van de G.V.A. trofee. Op deze uitreiking was er niet alleen de prijsuitreiking voor de laureaten maar er was ook oor voor de primeur in het veldrijden seizoen 2012-2013.

Volgend seizoen komt er een trofee voor de sterkste in tijd. Dit zal dus een klassement worden uitgebracht door Golazo waarbij de tijd zal tellen in plaats van de punten. Hoe het klassement tot stand komt, gebeurt als volgt : de verschillen aan de eindmeet komen in aanmerking met een verschil tot vijf seconden. Dit wil zeggen dat bij het overschreiden van de finish de eerste vijftien seconden krijgt – de tweede tien seconden en de derde krijgt nog vijf seconden. Deze regel zal ook gelden bij de tussensprinten.

Kevin Pauwels werd er gelauwerd als eindoverwinnaar van de G.V.A. trofee. En of hij er blij mee was… zijn bankrekening werd verhoogd met 26.000 euro. De tweede in het klassement was Zdenek Stybar die 18.000 euro in ontvangst mocht nemen. Hij werd ook nog eens in de bloemetjes gezet als overwinnaar bij de tussensprinten waardoor hij een cheque mocht ontvangen van 2.500 Euro. Daarenboven werd hij ook nog eens gelauwerd als winnaar van de snelste Belgacom ronde. Ook hiervoor mocht hij 2.500 euro meenemen.

Sven Nys mocht zich als derde op het podium plaatsen. Daar was hij best tevreden mee gezien het verloop van de wedstrijden in de G.V.A. voelde hij dat winnen dit jaar niet in zijn mogelijkheden ligt mede dankzij een breuk in zijn derailleur tijdens de wedstrijd van Essen. Het was een spijtige zaak maar dat hoort bij de sport. De allerlaatste wedstrijd heeft hij nog alles uit de kast moeten halen om Niels Albert van zijn derde plaats in de G.V.A. trofee te houden. Daar is hij uiteindelijk in geluk. Ook voor Sven is het een geslaagd seizoen geweest.