Alerte Tom Meeusen wint de wedstrijd in Zonnebeke

Alerte Tom Meeusen wint de wedstrijd in Zonnebeke

ava

Tom Meeusen schreef de eerste overwinning op zijn naam in Zonnebeke voor Taramarcaz en Sven Vanthourenhout.

Tom Meeusen heeft zich tijdens de kasteelcross in Zonnebeke de frustraties van zich af proberen te fietsen. In het begin van de wedstrijd had Tom geen motivatie om aldaar goed te presteren maar algaande de wedstrijd vorderde bleek dat hij toch over goede benen beschikken en herpakte hij zich om mee te dingen naar de overwinning.

Niels Albert, Kevin Pauwels en Bart Wellens lieten in Zonnebeke verstek om dat deze drie een beetje ziekjes waren. Daarom besloten zijn om deze wedstrijd links te laten liggen en alles op alles te zetten op de laatste wedstrijd meetellende voor de wereldbeker.

De blikvangers van de grote namen waren Sven Nys en de kersverse Belgische kampioen Klaas Vantornout. Zij moesten de wedstrijd wat allure geven. Maar zowel Sven als Klaas lukten er niet in om vooraan mee te dingen voor de overwinning. Sven kreeg weer af te rekenen met een minder goede start waarbij achtervolgen het enige was waar hij mee bezig was,  buiten niet ten val komen zo een tweetal weken voor de wereldkampioenschappen. Klaas kwam echter wel ten val en moest de wedstrijd staken door helse pijn ter hoogte van zijn bil. Later zal blijken dat Klaas een verticale spierscheuring had opgelopen. Of hij al dan niet naar het wereldkampioenschap zal afreizen is nog een open vraag. In de loop van volgende week zal daar duidelijkheid in komen.

Terug naar de wedstrijd kregen we vooraan weinig of geen afscheiding waardoor Tom de moed bijéén raapte om toch mee te doen voor de overwinning. Tarmarcaz was zich van geen kwaad bewust en dacht dat hij de overwinning binnen had. Tom was in de laaste meters voor de aankomst nog heel alert en zag dat Tarmarcaz te vroeg zeker was van zijn overwinning maar daar besliste hij anders over. Tom maakte nog een eindjump die hem de overwinning opleverde. Daarmee laat hij zien aan de ganse wielerwereld dat een plaats voor de selectie van de Wereldbeker en het wereldkampioenschap hem zeker toekwam. De Wielerbond besliste hier anders over en Tom moet lijdzaam toekijken.

De andere geklasseerden in de top tien zijn :

1. Tom Meeusen

2. Julien Taramarcaz

3. Sven Vanthourenhout

4. Dieter Vanthourenhout

5. Rob Peeters

6. Mariusz Gil

7. Sven Nys op 21 sec

8. Diether Sweeck

9. Joeri Adams

10. Martin Zlamalik.