Geen Klaas Vantornout in Hoogerheide

Geen Klaas Vantornout in Hoogerheide

 

Klaas Vantornout stond niet aan de start in Hoogerheide mede dankzij een valpartij in Zonnebeke van zaterdag waarbij hij een verticale spierscheuring opliep.

De vrees van Klaas Vantornout dat hij niet zou kunnen starten in Hoogerheide is uitgekomen. De Belgische kampioen kwam niet aan de start van de laatste wedstrijd tellende voor de Wereldbeker. Hij had heel veel last van zijn val die hij gedaan heeft tijdens de wedstrijd van zaterdag, 19 januari 2013 in Zonnebeke. Hij liep een zware bloeduitstorting op aan zijn bil. Maar de pijn was zo hels dat hij besloot op langs de spoed van het ziekenhuis te gaan om uitsluitsel te hebben over zijn blessure. Na een controle op de spoedafdeling bleek dat Klaas een verticale spierscheuring had opgelopen.

Tijdens de loop van de volgende week (dinsdag of woensdag) zal beslist worden of Klaas al dan niet zal afreizen naar Kentucky om aldaar deel te nemen aan het Wereldkampioenschap veldrijden. Men moet opnieuw een scanner laten maken nadat het bloed rond de wonde wat verdwenen is. Dan zal pas duidelijk zijn naar de ernst van de situatie.

Momenteel heeft Klaas enorm veel pijn maar op dit ogenblik komt zijn deelname aan het Wereldkampioenschap nog niet in gevaar.

In de loop van de week zal er meer duidelijkheid komen. We wensen via deze weg Klaas een spoedig herstel toe.

gepost door Nancy