David Valero Serrano wint verrassend wereldbekerrace in Snowshoe

David Valero Serrano wint verrassend wereldbekerrace in Snowshoe

David Valero Serrano is de verrassende winnaar van de wereldbekerrace in het Amerikaanse Snowshoe. Hij versloeg in de finale de Fransman Titouan Carod en Luca Braidot. Pierre de Froidmont reed lang in vijfde positie en werd uiteindelijk nog knap tiende. Jens Schuermans eindigde als 26 ste. In de wereldbekerstand blijft Nino Schurter leider, Pierre de Froidmont staat elfde, net voor Jens Schuermans.

Een aantal toppers kwamen niet aan de start. Wereldkampioen Nino Schurter kwam vrijdag zwaar ten val in de shorttrack en verkoos niet te starten. Mathias Flückiger startte niet door corona.

De race omstandigheden waren apocalyptisch. De renners waren haast onherkenbaar.

In de tweede ronde konden Alan Hatherly en Christopher Blevins weg rijden. In de achtervolging reden Schwarzbauer, Philipp, Carod, Luca Braidot, Carstensen en onze landgenoot Pierre de Froidmont.

Een ronde later reed Blevins solo, na materiaalproblemen van Hatherly.

Halfkoers reed Blevins lek en namen Braidot en Carod de leiding over. Schwarzbauer en Philipp waren de dichtste achtervolgers. Pierre de Froidmont was knap vijfde. Carstensen zesde voor Blevins, Hatherly, Valero Serrano en Litscher. Jens Schuermans was 31 ste.

Blevins reed net als de Froidmont een dijk van een race. De Amerikaan, luid aangemoedigd door het publiek, ging in de zesde ronde op zoek naar Carod en Braidot en kwam bij de leiders. Valero Serrano, Hatherly, Philipp en de Froidmont zaten op enkele seconden van mekaar.

We gingen de voorlaatste ronde in met nog steeds drie leiders. De Spanjaard Valero Serrano en Schwarzbauer volgden op 18 seconden. Daar achter Hatherly en de Froidmont.

Net voor het ingaan van de laatste ronde sloot Valero Serrano aan bij de leiders. Zo werd het nog heel spannend. In de laatste honderden meters kon Valero Serrano afstand nemen van zijn tegenstanders. Hij haalde het met vijf seconden voorsprong op Carod en Luca Braidot. Blevins werd vijfde en Colombo nog in extremis nog vijfde. Pierre de Froidmont verloor nog enkele plaatsen om toch nog knap in de top tien te rijden.

David Valero Serrano kon het zelf niet geloven.

Foto’s: Redbull TV