Alpentour Trophy verhuist naar september

Alpentour Trophy verhuist naar september

De organisatoren van de Alpentour Trophy, de grootste Oostenrijkse etappekoers op het gebied van mountainbiken, en de gemeente Schladming hebben samen met Schladming Dachstein GmbH en Planai-Hochwurzen-Bahnen besloten om het evenement van 2021, dat oorspronkelijk van 10 tot en met 13 juni zou plaatsvinden, naar een nieuwe datum te verschuiven. Dit zal nu van 16 tot 19 september 2021 zijn. De datum is reeds goedgekeurd en bevestigd door de Oostenrijkse wielerbond (ÖRV) en de Internationale Wielerunie (UCI).

“We verwachten 500 deelnemers uit 32 verschillende naties voor onze race. Door de grote verscheidenheid aan inschrijvingsregels als gevolg van de pandemie was de situatie voor juni erg onzeker”, verklaarde organisator Gerhard Schönbacher, die voor de 22e keer zijn wedstrijd in de vakantieregio Steiermark organiseert.

“Het was voor ons geen optie om nog langer te wachten. Wij konden deze onzekerheid niet opleggen aan onze deelnemers of onze partners in de regio, die wij al lang kennen. We zijn erg blij om eindelijk terug te keren naar Schladming, omdat wij en ook de atleten daar gewoon de meest ideale omstandigheden vinden”, blikte de Steiermarker vooruit op zijn vierdaagse wedstrijd, die opnieuw over de fantastische routes en trails van de Schladminger Tauern zal voeren.

Wij kijken nu al uit naar de 22e Alpentour Trophy in de regio Schladming Dachstein.

Bron: PM

Foto: Regina Stanger