Kjelle Poets voor de vijfde opeenvolgende keer wereldkampioene

Kjelle Poets voor de vijfde opeenvolgende keer wereldkampioene

Het WK BMX is alvast goed begonnen voor de Belgen in de jongeren(challenge) reeksen van 5 tot 14 jaar). Kjelle Poets maakte het voor eigen volk waar en werd voor de vijfde opeenvolgende keer wereldkampioene bij de Girls 11. De Lommelse liet er geen twijfel over bestaan dat ze de absolute nummer van één van de wereld is. Ze was in al de kwalificaties(kwart en halve finale) de beste. Ze klopte in de finale de Française Lea Brindjonc en haar landgenote Aiko Gommers. Een andere landgenote Chloe Greenwood werd vijfde.

Ook in de andere reeksen lieten de Belgen zich niet onbetuigd. Het begon met het brons voor Mats De Ridder bij de Boys 5/6, die ook de halve finale al won. De Australiër Aiden Tillotson werd wereldkampioen voor Mason Cotter. De Nederlander Deon Goorman werd vijfde.

Bij de Girls 5-7 kroonde de Britse Elsa Rendal Todd zich tot wereldkampioene voor de Australische Vada Botfield en Micah Pritchard. Maxime Breugelmans startte goed, maar werd door een val uitgeschakeld.

Brent Vandewalle en Jenthe Oeyen haalden de halve finales bij de Boys 7. Het goud was voor de Australiër Baily Mills voor Boliviaan Sebastian Ordenez en de Australiër Cameron Gatt.

Bij de Girls 8 ging de wereldtitel naar de Columbiaanse Nicolle Foronda, het zilver was voor de Britse Lucy Hutt en brons voor Portia Eden. Julie Vranken werd derde in de halve finale eindigde vijfde in de finale. De Nederlandse Luna Louwerse werd zesde.

Belgisch brons opnieuw voor Axl Bosch(Boys 8). Hier werd de Brit Taylor Hunt wereldkampioen voor de Let Kristens Apels.

Niels Appermont, Neo Tielens, Gianni Terryn plaatsten zich voor de finale bij de Boys 9. Niels Appermont haalde de finish niet. Neo Tielens werd vijfde voor Gianni Terryn. Wereldkampioen werd Ty Beadle voor Wyatt Stevens-Mcnab en Joshua Jolly.

De Britse Betsy Bax was de beste bij de Girls 9. Ze haalde het voor de Nieuw-Zeelandse Sacha Earnest en de Australische Sacha Mills. Onze landgenote Emma Skezely werd zevende voor de Nederlandse Demi Nieuwenkamp.

Geen Belgische medailles bij de Girls 10. Merel Van Gestel strandde in de halve finale. Het goud was voor Nieuw-Zeelandse Leila Walker, het zilver voor de Columbiaanse Manuela Munoz, haar zusje Silvana pakte brons.

Thomas Tucker werd wereldkampioen Boys 10 voor de Amerikaan Marco Vogel en Callum Howarth. De Nederlander Jan Kraus werd zevende.

Bij de Boys 11 ging het goud naar Tyson Kenny voor Lachlan Stevens-Mcnab en de NederlanderJaymio Brink. Wannes Magdelijns werd nog tweede in de halve finale, maar eindigde vijfde in de finale.

De Deense Mia Christensen pakte de wereldtitel bij de Girls 12 voor de Columbiaanse Valentina Velasquez en de Francaise Mariane Beltrando.

Geen medailles voor de Belgen bij de Boys 12. Goud ging naar de Argentijn Gianni Antonio Daddona voor Jesse Asmus en Luke Schriever. De Nederlander Jimmy Jansen werd zesde.

Marthe Goossens pakte met het brons weer een Belgische medaille bij de Girls 13. De Australische Des’ree Barnes werd wereldkampioene. Het zilver was voor de Japanse Jui Yabuta. De Nederlandse Monique Van der Valk werd vijfde.

Bij de Boys 13 haalden Jarne Serneels en Senne Buysen de kwarfinales. De wereldtitel ging naar Brit Ryan Martin voor de Zwitsers Tristan Borel en Jeron Breschan.

Goud en zilver bij de Girls 14 was er voor de Nieuw-Zeelanders met Jessie Smith en Kaly Harcourt. Het brons was voor de Amerikaanse Jordan Scott. De Nederlanders Sam van Oss en Indy Scheepers werden respectievelijk vijfde en zesde.

Dennis Schrooten(Boys 14) strandde in de halve finale. De Brit Ross Cullen pakte het goud voor de Fransman Alexis Bonnay en de Nederlander Bart van Bemmelen. Een andere Nederlander Pieter van Lankveld werd vijfde.

We volgen de prestaties van onze landgenoten en de Nederlanders de komende dagen uiteraard verder op.