Australische wereldkampioenen BMX trainen op BMX Circuit Zolder

Australische wereldkampioenen BMX trainen op BMX Circuit Zolder

ava

Het Australisch BMX team met wereldkampioenen Caroline Buchanan en Sam Willoughby trainen vanaf vandaag op BMX Zolder. Deze weekstage kadert in de voorbereiding voor het WK BMX 2014 in Rotterdam, dat eind juli plaatsvindt.

Australië is een BMX-topland en heeft ‘s werelds beste BMX-rijders. Dat bewijst hun enorm palmares, ook op olympisch niveau. Deze trainingsstage is tot in de puntjes voorbereid, om te kunnen schitteren komend WK. De BMX-accommodatie van Zolder is dé wereldtop, wat de beste BMX-rijders ter wereld aantrekt.

Caroline Buchanan, wereldkampioen 2013 bij de Elite Women, wil haar regenboogtrui verlengen: ‘BMX Zolder heeft één van de indrukwekkendste BMX-accommodaties in Europa, dé meerwaarde voor mijn WK voorbereiding. Bovendien organiseert BMX Zolder in 2015 het WK BMX op dit parcours, dus een extra pluspunt voor mij’. Buchanan is een echte merknaam in de internationale BMX-scene. Ze promoot de BMX-sport zowel op haar BMX-fiets als ernaast met haar ‘Buchanan On air’-episodes.

BMX Zolder, de organisatie achter WK BMX 2015, is uiterst tevreden met de komst van dit Australische topteam, WK organisator Gil De Vis: ‘Dit bewijst opnieuw dat onze investering in de olympische 8m startheuvel de juiste keuze was. Voor de club is dit fantastisch. De besten ter wereld kiezen hun BMX-track om te trainen. Zelf zijn we ook grote fan van Buchanan, het perfect uithangbord voor de BMX-sport als je het mij vraagt”.

Marc Wauters, Cycling Manager Circuit Zolder, momenteel in de Tour De France reageert vanop afstand: ‘Australië is een wielertop land, geef ze eender welke fiets en ze strijden mee op topniveau. Daar is de focus en ontwikkeling van sport gigantisch. Wij in Limburg, als fietsprovincie bij uitstek, evenaren dit, mits de juiste sportaccommodatie.’

Ook TVL maakte een reportage over Buchanan. Je kan dit bekijken via de websitewww.tvl.be.