BMX 2000 DESSEL pakt Europese titel met Marthe Goossens en drie podium plaatsen

BMX 2000 DESSEL pakt Europese titel met Marthe Goossens en drie podium plaatsen

ava

Afgelopen weekend werd er in het Deense Roskilde gestreden om de Europese titels in BMX. Na de haast perfecte organisatie van dat EK vorig jaar door de Desselse club was het moeilijk voor de Denen om dit te evenaren. Traditie getrouw waren ook weer de rijders van BMX 2000 Dessel aanwezig en hebben het ook deze keer goed gedaan.

Het was bij de dames van 8 jaar meteen goed raak met een tweede plaats voor Billie Goossens, dezelfde plaats als vorig jaar in Dessel.

Jools Melis die vorige week nog pech kende op het BK wist zich deze keer net niet te plaatsen voor de finale bij de boys 10 jaar. Hij bleef steken op een vijfde plaats na een uitstekende wedstrijd. Bij de dames van 12 jaar was de zus van Billie, Marthe Goossens favoriet voor de titel en die rol wist ze met glans te vertolken. Marthe wist de ganse dag alles te winnen en pakt hiermee haar vierde Europese titel. Marthe die het hele seizoen in België tegen de jongens uitkomt liet zien dat ze bij de dames nog steeds de betere is.

Bij de boys van 13 jaar reed Wout Geukens een erg knappe wedstrijd en strandde uiteindelijk op een vijfde plaats in de halve finale.

‘Pjotr Paeshuyse heeft iedereen verbaasd vorige week op het BK met een tweede plaats na veel blessureleed en op het EK bewees hij dat dit geen toeval was. Al zag het er in de trainingen niet goed uit door een vast zittende rugspier. Maar door enkele helpende handen wist hij zich toch te plaatsen voor de finale waar hij uiteindelijk knap derde werd. Beetje zelfde verhaal voor Brett Jacobs, die kwam ook traag op gang in de manches maar haalde uiteindelijk toch de finale. In die finale werd het spannend, maar moest hij uiteindelijk tevreden zijn met een oververdiende tweede plaats,’zegt een fiere voorzitter Frank Smets.

De junioren en elites moesten zowel op vrijdag als op zondag aan de slag. Op vrijdag was het de laatste wedstrijd om de European League en op zondag ging het dan om de Europese titels. ‘Onze drie junioren: Mathijs Verhoeven, Wouter Segers en Joffrey Wouters geraakten op vrijdag niet door de reeksen, hetzelfde was waar voor Ghinio van de Weyer bij de elites,’weet Smets.

‘Op zondag was het enkel Wouter Segers die in de kwart finale geraakte en daar jammerlijk uitgeschakeld werd toen hij op de vierde plaats zat en uit de clickpedaal ging, Matthijs ging goed in de twee eerste reeksen tot hij in de derde ten val kwam en ook zo werd uitgeschakeld. Joffrey en Ghinio geraakte ook op zondag niet door de reeksen.

Al bij al laten de Desselse rijders toch ook dit jaar weer zien dat ze nog steeds bij de top behoren en kunnen zij zich nu opmaken voor het WK binnen veertien dagen in Rotterdam,’besluit de Desselse voorzitter.

Bron: PM