Veldritten Beernem – Ham

De rijders van MIlwaukee Alphamotorhomes geven in de Kerstperiode het beste van zichzelf. Zo reed Mathis De Roeck zich naar een vijfde plaats in de junioren categorie in Beernem. Ook Milan Kuypers en Brent Delaere behaalde respectievelijk een derde en een vijfde plaats in Beernem. Ook Björn Houben liet van zich horen door in Ham een derde plaats neer te zetten na een sterke remonte.

Beernem

26 december 2018

Naar jaarlijkse gewoonte is de Kerstperiode een drukke periode voor onze veldrijders. Heel wat wedstrijden worden hen aangeboden en ze willen in deze periode van het jaar zich testen naar de kampioenschappen toe. Het was ook te merken bij de editie op tweede Kerstdag in Beernem.

Maar liefst 42 beloften en elites stonden aan de start op de zware omloop. Het was uitkijken wie er het beste voorkwam. De winst ging met gemak naar Ingmar Uyterwilligen. De tweede plaats was voor Gert Smets en Alderweireld Robin maakte het podium volledig.

Andres Verdonck die na een moeilijke periode terug aan de start stond probeerde er he tbeste van te maken. Hij reed een voortreffelijke wedstrijd en kaapte de 14plaats weg op 2.34 van de winnaar. Ook Wannes Vandenbussche stond aan de start.Helaas voor hem verliep het niet zoals hij het gehoopt had. Hij kwam slecht wegen dook als 26e het veld in. Het was dus een snelle achtervolging oppoten zetten om de schade een beetje te beperken. Ronde na ronde raapte hij watdeelnemers op en uiteindelijk behaalde hij de finish als 17e  op 2.57van de winnaar Uyterwilligen.

Bij de junioren kregen we 26 starters op deze goed bereidbare omloop. Mathis De Roeck gaf een goede indruk. Nam een goede start en kwam in de tweede ronde door als tweede. Hij was een sterke wedstrijd aan het rijden. Toen het noodlot toesloeg.Hij kwam ten val door het voorwiel dat weg schoof en als dat nog niet genoeg was liep de ketting er ook nog eens af. Hij verloor kostbare plaatsen en tijd.Maar de wilskracht van Mathis deed hem onmiddellijk terug in de achtervolging gaan. Hij hervatte zijn wedstrijd in negende positie maar door zijn doorzettingsvermogen in de finale kon hij nog naar een vierde plaats rijden.Helaas net naast het podium. De ontgoocheling was groot. Maar het moet een opsteker zijn om in de juist flow te zitten.

Wie hier ook aan de start stond bij de junioren was Ruben Vanpraet. Hij behaalde een 17plaats met een achterstand van 3.08 op de winnaar Leclerf William Junior. Elio Clarysse de voormalige BMX-er werd knap tweede en de derde plaats ging naar Maxim Vanlucherne.

Bij den ieuwelingen hadden we 41 deelnemers. Onder hen waren er drie rijders die de eindstreep niet haalde. Milan Kuijper reed hier een voortreffelijke wedstrijd. Hij kaapte de derde plaats weg in Beernem. Hij moest net de duimen leggen voor Masciarelli Lorenzo die de winst mee huiswaarts nam en Avondts Mathis die Net voor Milan de streep over kwam. Wie ook een voortreffelijke wedstrijd reed was Brent Delaere. Hij kwam als vijfde over de finish met een achterstand van 0.44 op de winnaar.

Ham

Björn Houben maakte de verplaatsing naar Ham. Achter het voetbalveld van de plaatselijke voetbalploeg werd de start gegeven van de 8e manche van het klassement van de WTK. Björn deed weer een voortreffelijke zaak in dit klassement. Hij mocht plaats nemen op de vierde rij en kon niet met gelijke wapens strijden tegen een Siebe Tormans en een Jef Paeshuyze. Ook Jente Boons deed een mooie poging om de twee vluchters te volgen maar hij moest het bekopen in de tweede ronde. Björn kon na de start al heel wat plaatsen goed maken en kwam als 13e door in de eerste ronde. Hij had een verbetenheid in zijn gezicht en je zag het aan de manier waarop hij door de weiden kliefde. Hij wou een mooie prestatie neerzetten. In het half van de wedstrijd kon hij de aansluiting maken bij Jente Boons die zichzelf was tegengekomen met de vlucht van Siebe Tormans en Jef Paeshuyze te willen volgen. Het was voor Björn het ideale moment om even recup in te lassen en dan alles te geven om die derde plaats veilig te stellen. Dat deed hij ook. Onder het goedziend oog van mechanieker Chris Houben en Julien Aerts gaf hij gas en reed hij van Jente Boons weg. Deze laatste wilde Björn met gemak volgen maar hij kon het tempo niet aan een maakte op een cruciaal moment in de wedstrijd een schuiver. De vogel was vliegen. Björn hield er een matig tempo op na en kwam tot op 15 seconden te ztten van de twee leiders. Maar de kloof volledig dichten lukte hem niet. Hij was na afloop van zijn wedstrijd tevreden met zijn derde plaats.

Publicatie : Nancy Aerts

Fotos : Nancy Aerts, Rijders zelf.