Bart De Vocht en Githa Michiels winnen in Graz

Bart De Vocht en Githa Michiels winnen in Graz

België boven in Graz. Zowel Bart De Vocht als Githa Michiels(beiden team Versluys) brachten de zegebloemen mee naar huis. De Vocht haalde het van Jens Schuermans, Martin Loo  en Alexander Gehbauer. Jeff Luyten werd vijfde voor zijn teamgenoot Didier Bats. Kevin Van Hoovels eindigde nog net in de top tien. Sebastien Carabin werd zestiende.

Githa Michiels zegevierde bij de vrouwen voor de Oostenrijkse Nadja Heigl en de Slovaakse Janka Stevkova.

Alle ogen waren in Graz gericht op de excentrieke wereldkampioen op de weg, Peter Sagan, die punten kwam sprokkelen voor een mogelijke deelname in Rio. Sagan startte wel goed samen met De Vocht en Gebauer. Maar in de vijfde ronde moest hij opgeven.

Nadat Martin Loo vier ronden lang het commando voerde, nam Bart De Vocht het over. De Versluysbiker kreeg stevige concurrentie van zijn ploegmaat Jens Schuermans. Maar De Vocht hield stand en won overtuigend.

Bij de beloften(U23)ging de zege naar thuisrijder Max Foidl. Hij versloeg de Duitser  Jakob Hartmann. De Oostenrijkers Felix Ritzinger en Jodok Salzmann werden respectievelijk derde en vierde. Niels Derveaux eindigde als vijfde net voor Kevin Panhuyzen.