Overijse : druivencross

Overijse : druivencross

01 december 2018

De Druivencross in Overijse is er altijd eentje om duimen en vingers van af te likken. De jongeren kregen de mogelijkheid om een stukje van dit mooie parcours te volharden om hun wedstrijden te rijden. Met volle bewondering ontdekten zij het allemaal in en rond het park in Overijse. Voor onze deelnemers was het een mooie ervaring. We wisten maar liefst drie podiumplaatsen in de wacht te slepen: Jana Van der Veken bij de meisjes evenals Emma Szekely en Neo Tielens bij onze jongens.

Foto : rijder zelf

Overijse lag er drassig bij en dat hadden onze rijders graag. Voor Jana Van der Veken de ideale gelegenheid om haar kunnen te tonele te gooien. Ze stonden maar met 3 meisjes aan de start. Dus het was voor haar weer maar eens een moeilijke opgave want haar lottrekking zat niet mee. Ze moest vanuit de laatste rij starten en stelselmatig plaatsen goed maken. Ze kwam over de finish als eerste dame en in het algemene klassement van de 14 jarigen kwam zij 14e binnen. Zeker een mooi resultaat van haar.

Emma Szekely showde haar nieuwe Belgische trui met bravore in Overijse bij de categorie van de 13 jarigen. Ook zij wist de wedstrijd naar haar hand te zetten en een mooie overwinning bij op haar palmares te schrijven.

Foto : Nancy Aerts

Milan Van der Veken kwam aan de aftrap bij de jongens en meisjes 12 jaar. Hij heeft altijd moeite met de start maar naar mate de wedstrijd vorderde zie je hem dan plaatsen goed maken. Ook in deze wedstrijd reed hij sterk. Hij behaalde een 19e plaats.

Foto : rijder zelf

Neo Tielens kon rekenen op een mooie start. Hij stond midden in het pak. Hij maakte heel wat plaatsen goed bij de opklimmen van de lastige heuvel in Overijse.  Na de eerste ronde had hij een mooi gaatje gereden op Axel Van den Broeck. Maar in de lange bergop kwam Axel sterk opzetten. Hij is iets sterker in die passages als Neo maar echt veel voorsprong nam hij niet. Het was 20 a 30 meter voorsprong die hij had bij het overtreffen van deze lastige klim. Op de technische stukken van het parcours toonde Neo zich als de betere. Hij reed telkens het gaatje dicht. Maar je weet dat je dat een paar keer kan doen maar naar mate de wedstrijd naar het einde loopt het moeilijker werd. Ook voor de Witte uit Tessenderlo schuilde dit gevaar. Bij de laatste keer dat Axel versnelde kreeg hij het gaatje niet meer helemaal gedicht. Toch mag de Witte uit Tessenderlo best tevreden zijn over het verloop van zijn wedstrijd. Hij werd knap tweede op tien seconden van de winnaar Axel Van den Broek.

Foto : rijder zelf

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf – Nancy Aerts