Een overzicht van de drukke crosszaterdag

Een overzicht van de drukke crosszaterdag

ava

Er werd zaterdag niet alleen in Neerpelt gecrosst. Ook in het buitenland werden de veldritfietsen bovengehaald. Een overzichtje van een drukke crosszaterdag.

Joyce Vanderbeken heeft zaterdag haar eerste Amerikaanse zegen gepakt in Rochester.

Stybar oppermachtig in Stribro, Jan Denuwelaere tweede

Voor eigen publiek reed Zdenek Stybar zaterdag in Stribro vlot naar de overwinning. De Tsjech won met anderhalve minuut voorsprong op de vier achtervolgers. Onze enige landgenoot aan de start -Jan Denuwelaere- sprintte naar de tweede plek voor Petr Dlask, Zdenek Mlynar en Vladimir Kyzivat.

Lars Van der Haar voor Tijmen Eising in Harderwijk 

Belofte Lars van der Haar heeft in Harderwijk zijn tweede overwinning op rij geboekt. Hij haalde het in een spannende spurt van Tijmen Eising. Sunweb-Revor-renner Jim Aernouts werd derde.

Laurens Sweeck spurt naar zegen in Stabroek

Laurens Sweeck klopte vandaag de concurrentie in Stabroek. De eerstejaarsbelofte bleef de kopgroep voor in de sprint. Sven Beelen probeerde Sweeck nog te remonteren, maar moest tevreden zijn met de tweede plek. Geert Wellens werd derde voor Kevin Cant en Diether Sweeck.

Ryan Trebon nipt sneller dan Bart Wellens in Wisconsin

Ryan Trebon heeft zaterdag in Wisconsin met een kleine voorsprong de eerste wedstrijd van de Planet Bike Cup gewonnen. Bart Wellens kreeg het halfweg de wedstrijd moeilijk, maar kon toch terug aanpikken en werd tweede. Jeremy Powers -die het duo heel de wedstrijd vergezelde- moest in de laatste ronde de rol lossen.

Brecht Toelen