Belgisch kampioen Vantornout ontgoocheld in de bondsvoorzitter Tom Van Damme

Belgisch kampioen Vantornout ontgoocheld in de bondsvoorzitter Tom Van Damme

Tijdens de receptie niks dan lof voor de wereldkampioen en alleen maar een dank voor de andere renners van de delegatie.

Tijdens de receptie in het hotel na afloop van de wedstrijden verreden in Louisville was er alleen maar lof voor de nieuwe wereldkampioen Sven Nys, aldus Klaas Vantornout. De bondsvoorzitter Tom Van Damme prijsde Sven Nys voor zijn ganse carriere en zette hem bij wijze van beloning bijna op een standbeeld.

Ook de andere Belgische rijders hebben hun van hun beste kant laten zien in alle categorieën ,m aar alleen voor hem een woordje van dank. Dat was een zware ontgoocheling voor de Belgische ampioen Klaas Vantornout die tenslotte als tweede op het podium stond naast Sven Nys als wereldkampioen en Lars van der Haar als bronzen medaille winnaar.

Dat zinde de Belgische kampioen niet en uitte zijn ongenoegen dan ook door te zeggen dat er nog meer jongens volledig voor hun sport leven maar die er niet in slagen om zulke carriere als Sven Nys op te bouwen.Voor deze jongens zou de wielerbond wat meer aandacht moeten besteden in plaats van alleen maar oog te hebben voor de helden van het veld,’aldus Vantornout.