Belgische toppers in Berencross in Meulebeke

Belgische toppers in Berencross in Meulebeke

 

Zaterdag staat in het Meulebeekse Domein Ter Borcht de derde editie van de Berencross op de agenda. Het deelnemersveld wordt getopt door onder meer Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Sven Nys, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Rob Peeters, Joeri Adams en Michael, Sven en Dieter Vanthourenhout. 

Sven Nys is alvast tuk op een eerste seizoenszege. “Wout van Aert staat niet aan de start, dus zou het zaterdag een zeer open en boeiende wedstrijd worden”, voorspelt Nys. “Ik herinner me vorig jaar, toen het moeilijk  opboksen was tegen een stevig Sunweb-blok, dat er echt het ploegenspel speelde. Ook nu weer staan een pak jongens van Mettepenningen aan de start. Ik hoop dat die toch een beetje hun eigen kans gaan en zich niet met vijf op kop zullen zetten om zo de tegenstand de doorgang te blokkeren. Maar ik heb er in elk geval zin in. Samen met mijn ploegmaat Sven Vanthourenhout, Rob Peeters en Tom Meeusen staat er voldoende kwaliteit aan de start om Pauwels, Vantornout en co weerstand te bieden. Een zege zal ik zeker niet laten liggen.”

Eén van de zeven Sunweb-Napoleon Gamesrenners aan de start is Gianni Vermeersch. De West-Vlaamse youngster hoopt stiekem op een eerste overwinning. “Logischerwijze gaan we elkaar niet voor de wielen rijden”, aldus Vermeersch. “Veldrijden is toch een beetje een ploegsport. Toch ga ik zelf voluit mijn kans. Dat ’s anderendaags Ronse op het menu staat? Als je de mogelijkheid hebt op een overwinning, laat je die niet liggen. Ik ben goed aan het seizoen begonnen en ik hoop die vlotte start in Meulebeke te bevestigen.”

Vorig jaar haalde Klaas Vantornout het in Meulebeke, voor zijn ploegmaats Jim Aernouts en Kevin Pauwels. Tom Meeusen was als vierde de eerste niet-Sunweb renner.

 

Meulebeke praktisch:

Programma: 

11u: Nieuwelingen

12u: Junioren

13u45: Dames

15u: Heren elite en beloften

Website organisatie: www.berencross.be

Bron: PM