Ben Tulett verlengt wereldtitel bij junioren. Meeussen pakt zilver, Cortjens brons

Ben Tulett verlengt wereldtitel bij junioren. Meeussen pakt zilver, Cortjens brons

titelverdediger nam in de tweede ronde afstand van zijn concurrenten. In de laatste ronde was Witse Meeussen net iets sterker dan Ryan Cortjens voor respectievelijk zilver en brons. 

In de eerste ronde bleef alles samen. Alle favorieten zaten voorin.

In de tweede ronde namen Witse Meeussen en Ryan Cortjens de leiding, De Nederlander  Pim Ronhaar volgde samen met de Brit Ben Tulett in het wiel. 

Een ronde verder moest Ronhaar al wat terrein prijsgeven op Cortjens en Meeussen. Tulett nam een zes seconden voorsprong op het Belgisch duo.

Halfkoers had Tulett zijn voorsprong wat uitgebouwd tot  15 seconden op  de achtervolgende Belgen. Ronhaar volgde als vierde samen met de Fransman Thomas. Daarachter reden Nys en Belmans.

Tulett bleef als een bezetene doorgaan.  De Belgen kregen ook in de voorlaatste ronde de kloof niet gedicht.  Nys en Belmans sloten aan bij Ronhaar en Thomas in de strijd voor de vierde plaats.

Tulett ging de laatste ronde in met een halve minuut voorsprong op Cortjens en Meeussen. Ronhaar en Nys streden voor de vierde plaats.

Tulett reed onbedreigd naar zijn tweede opeenvolgende wereldtitel. Meeussen kon wegrijden van Cortjens in de strijd voor de dichtste ereplaats. Cortjens pakte nog brons en Nys werd vierde. Met vier Belgen in de top tien winnen de Belgen wel het landenklassement.

Uiteraard was Tulett bij met zijn tweede regenboogtrui. ‘Ik ben zeer blij. Ik wachtte eerst af en toen ik kon ik op de schuine kant weg rijden. De rest keek naar mekaar en zo kon ik mijn voorsprong uitbreiden.’

Voor Witse Meeussen was zilver het hoogst haalbare. ‘Ik werkte goed samen met Ryan. We hebben als Belgische ploeg goed samen gewerkt. Beter ging het niet vandaag. Tulett was te sterk.’

‘Ik heb vandaag net voor de start goed nieuws gekregen,’ zei Ryan Cortjens geëmotioneerd. Een goede supporter van mij is kankervrij verklaard. Er nam ik wel mee in de race. Ik ben blij met het brons. We hebben gedaan wat we konden.’

Ryan Cortjens pakt brons

Top tien:

  1. Ben Tulett (GB) in 42’29”
  2. Witse Meeussen op 20”
  3. Ryan Cortjens         27”
  4. Thibau Nys                      42”
  5. Pim Ronhaar(Ned) 46”
  6. Tom Lindner(Dui) 47”
  7. Carlos Canal Blanco(Spa)48”
  8. Lennert Belmans   52”
  9. Jakub Toupalik(Tsj) 58”
  10. Theo Thomas(Fra)  1’02”

Foto’s: Sporza