Thomas Pidcock pakt goud bij de beloften in Bogense

Thomas Pidcock pakt goud bij de beloften in Bogense

Thomas Pidcock is voor de tweede keer wereldkampioen geworden bij de beloften. Na de derde ronde ging hij er definitief van door om met voorsprong te eindigen. Eli Iserbyt moest vrede nemen met zilver. De Franman Antoine Benoist pakte het brons. 

In de aanvangsronde reden Iserbyt, Pidcock, Dorigoni en Rouiller samen.

Na twee ronden had zich een omvangrijke kopgroep gevormd met alle favorieten en de Belgen Iserbyt, Loockx, Kielich en Vandeputte. Verder Pidcock, Turner, Kuhn, Kopecky, Hecht, Legrand, Mein, Haidet, Kamp en Benoist.

In de derde ronde trok Eli Iserbyt in de aanval en sloeg meteen een kloof van 9 seconden op Pidcock, Dorigoni en Benoist.

Bijna halfkoers kwam Pidcock bij Iserbyt en ging meteen door en nam 6 seconden op Iserbyt en Dorigoni. Benoist  was vierde.

Met nog twee ronden te gaan had Pidcock zijn voorsprong fors uitgebreid tot 20 seconden. Iserbyt reed weg van de concurrenten. Maar op de schuine kant schoof hij weg en zo kwam Kopecky bij hem.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Turner bijna een halve minuut op Iserbyt en Kopecky. Dorigoni, Rouiller, Turner, Kamp, Mein en Vandeputte vervolledigden de top tien.

Kielich had af te rekenen met een pech door een valpartij, waardoor hij zijn kansen niet naar behoren kon verdedigen.

Pidcock dus naar zijn tweede wereldtitel. Hij nam zelfs de tijd om ‘high five’ te doen met het publiek. Iserbyt pakte zilver op 15 seconden. Benoist nam het brons mee.

Thomas Pidcock ‘Gisteren was ik nerveus gisteren. In het begin van de koers wisselde ik van fiets omdat ik geen fouten wilde maken. Ik nam dadelijk de leiding omdat ik niets aan het toeval wou laten. Dit is het soort omlopen waarvan ik hou.’

Uitslag:

  1. Thomas Pidcock in 47’42”
  2. Eli Iserbyt op 15”
  3. Antoine Benoist(Fra) 23”
  4. Tomas Kopecky(Tjs) 31”
  5. Jakob Dorigoni(Ita) 35”
  6. Ben Turner (GB)38”
  7. Ryan Kamp (Ned) 46”
  8. Loris Rouiller(Zwi) 56”
  9. Thomas Mein(GB) 1’07”