Ryan Cortjens gaat voor het (hoogste)WK-podium

Ryan Cortjens gaat voor het (hoogste)WK-podium

Ryan Cortjens bijt zaterdagochtend om 11 uur de spits af op het WK bij de junioren. Nadat Ryan in Kruibeke Belgisch kampioen werd, is hij nu ook topfavoriet om de wereldtitel te pakken. De concurrentie zal vooral van onze landgenoten komen met wereldbekerwinnaar Wietse Meussen en Thibau Nys. 

De generale repetitie voor het WK was de wereldbekercross in Hoogerheide. Daar eindigde Ryan net naast het podium. De Lanakenaar is klaar voor Bogense.

Ryan ging op buitenlandse stage om het WK voor te bereiden.’ Ik heb mijn WK voorbereid in Spanje met de ploeg. Ik verwacht een snel parcours met veel wind en dat zal zeker parten spelen. Mijn doel? Podium rijden en misschien als wereldkampioen naar huis komen. Maar dan moet alles mee zitten die dag. Na het WK ga ik vooral genieten en dubbele weekends rijden,’zegt de Belgische kampioen.

De visie van provinciaal coach Eddy Ponet


Hij heeft niks ingeboet aan conditie. Hij laat zien te kunnen remonteren na een slecht begin in Hoogerheide. Wat ik in tegenstelling tot sommige TV-commentaren weer eens vaststel, is dat hij nooit op kracht zich terug naar voor een weg baant, maar puur op souplesse. Ik heb hem gewaarschuwd van bij de aspiranten. Hij had de lichaamsbouw. Maar hij houdt zich eraan dat doet me een plezier. Wat me een beetje zorgen baart , is dat hij zichzelf gaat druk opleggen.En denken gaat dat hij de uitgesproken favoriet is.
Hij is een van de kanshebbers om top 5 te rijden. En trouwens zijn seizoen is al geslaagd. Hij moet zich inpraten dat niks moet en alles kan.
Hij is een rustige jongen en het liefst zou ik dat zo willen behouden.
Niet teveel laten gek maken en dan zie ik hem een leuke wedstrijd rijden.

Foto: Bart Knops, Bram Van Lent en Eddy Ponet(facebook)